18.4 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μυρωδάτο σουφλέ λαχανικών

Υλικά
Ένα κιλό, πατάτες 500 γραμμάρια κολοκύθα κίτρινη (εναλλακτικά, κολοκυθάκια, καρότα, μελιτζάνες)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια φέτα
250 γραμμ. ανθότυρο
4 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ. κρέμα γάλακτος,
Άνηθο, μαϊντανό
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

- Advertisement -

1. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τις πατάτες και την κολοκύθα. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το πράσο, τα τυριά, το σιμιγδάλι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

2. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αδειάζουμε σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

3. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 45΄, έως ότου ροδίσει καλά και σφίξει το σουφλέ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβουμε.

Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά

πηγη:govastileto.gr


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ