11.5 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παλμιέ με ζαμπόν, τυρί και μουστάρδα

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κ.γλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμ
  • 1/4 φλιτζ. Παρμιτζιάνο Ρετζιάνο τριμμένο
  • 12 λεπτές φέτες ζαμπόν ή προσούτο
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.

- Advertisement -

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας, αφού πρώτα τον έχουμε αλευρώσει. Απλώνουμε τη μουστάρδα στη ζύμη. Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της ζύμης. Προσθέτουμε κατά μήκος της ζύμης το ζαμπόν ή το προσούτο. Κόβουμε την άκρη των κομματιών ζαμπόν που τυχόν εξέχουν.

Τυλίγουμε την αριστερή πλευρά της ζύμης προς το κέντρο και σταματάμε στη μέση. Τυλίγουμε και την δεξιά πλευρά της ζύμης προς το κέντρο, ακριβώς δίπλα στο πρώτο ρολό, έτσι ώστε να εφάπτονται οι δύο άκρες. Το παλμιέ μας είναι έτοιμο. Με ένα πινελάκι αλειφουμε με νερό τη ζύμη για να κολλήσουν τα δύο ρολά μεταξύ τους και να σταθεί το παλμιέ. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ζελατίνα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Με ένα μαχαίρι (όχι οδοντωτό) κόβουμε 12 κομμάτια πάχους περίπου 2,5 εκ.

Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις φέτες εκεί αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση περίπου 2 εκ. ώστε να φουσκώσουν χωρίς να κολλήσουν μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 10-15′ μέχρι τα παλμιέ να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Σερβίρουμε τα παλμιέ κρύα.

πηγη: http://www.mamapeinao.gr


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ