7.7 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πτι φουρ γεμιστά με μαρμελάδα ή πραλίνα

τι φουρ σημαίνει μικρά ζυμαροζαχαρωτά μπισκοτάκια, που είναι
φανταχτερά στην όψη και φτιάχνονται κυρίως με αμυγδαλόπαστα.

- Advertisement -

Τα λέμε και βουτήματα γιατί τα πιτσιρίκια τρελαίνονται να τα
βουτάνε στο γάλα τους, αλλά καμιά φορά τα βουτάνε κι οι μεγάλοι
στο ζεστό καφέ τους. Έχουν όμορφα ομοιόμορφα σχήματα γιατί τα
κόβουμε με τη σακούλα ή με το μηχάνημα των μπισκότων..
Ωστόσο δεν τα χορταίνει το μάτι σου, θες να τα κοιτάς..

ΥΛΙΚΑ
(Για 30 τεμ.)
250γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο αγελαδινό soft
1.1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (150γρ.)
2 αβγά μεγάλα
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας μέλι
2 καψουλάκια βανιλίνη
300 γρ. φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. κορν φλάουρ

Για τη διακόσμηση
1 φλιτζανιού μαρμελάδα της επιλογής σας
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη 2 κουταλιές ηλιέλαιο
200 γρ. τρούφα υγείας ή τριμμένα αμύγδαλα ή ινδοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με
την άχνη και τις βανίλιες. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το μπέκιν
πάουτερ, το μέλι, το αλεύρι και μόλις γίνει μία μαλακή ζύμη τότε
σταματάμε το χτύπημα. Προσοχή, το αυγό πρέπει πολύ καλά
να ενσωματώνετε με το μείγμα μας πριν ρίξουμε το επόμενο.
Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε με ένα κουτάλι
ή με ένα κορνέ τη ζύμη και δημιουργούμε στενόμακρα μπισκότα.

Πατάμε λίγο με το δάχτυλο την μυτούλα που αφήνει το κορνέ και
τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 175 βαθμούς. Μόλις ψηθούν, τα
τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, στρώνουμε λίγη μαρμελάδα στην
επιφάνειά τους και στην συνέχεια τα κολλάμε μεταξύ τους.

Τέλος λιώνουμε την κουβερτούρα, βουτάμε μέσα την μία άκρη από
τα πτι φουρ, και στην συνέχεια στο τριμμένο αμύγδαλο ή τρούφα
ή στο ινδοκάρυδο ή σε τριμμένο φιστίκι αιγίνης.

Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε μαζί
με τον καφέ ή το τσάι ή το γάλα μας….

πηγη:http://fantastikomagazine.blogspot.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ