9.5 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάντουιτς με πικάντικα κεφτεδάκια και τυρί

Υλικά

- Advertisement -

1 μπαγκέτα κομμένη στα 4 και εγκάρσια στη μέση
4 φέτες τυρί γκούντα
Για τα κεφτεδάκια
500γρ. κιμά (μίγμα χοιρινό με μοσχαρίσιο)
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αβγό
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
1 κουτ. σούπας ρίγανη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτα
2 πολύ ώριμες ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
λίγη φρέσκια ρίγανη για πασπάλισμα
Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ, ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, αφού στύψετε ελαφρά το ψωμί, και αφήνετε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες. Τους βάζετε σε ένα πιάτο ή μπολ που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε ελάχιστα το σκόρδο για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε, σκεπάζετε το σκεύος με καπάκι και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 20 ακόμη περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα ζουμάκια. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Βήμα 4

Σε κάθε κομμάτι μπαγκέτας, μοιράζετε τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη, βάζετε και τα κεφτεδάκια αφού τα ζεστάνετε- για να λιώσει το τυρί πάνω τους- και 1 φέτα τυρί.

πηγη:http://www.olivemagazine.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ