19 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνταγή για φετουτσίνι με γαρίδες

Ένα ωραίο φαγητό, ένα καλό κρασί ή ουζάκι και η παρέα γύρω από το τραπέζι! Αυτό είναι το τέλειο σκηνικό για τα μεσημέρια της Κυριακής…

- Advertisement -

Υλικά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
500 γραμμ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
375 γραμμ. βρασμένες και καθαρισμένες γαρίδες
150 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
500 γραμμ. φετουτσίνι (είδος ζυμαρικού)
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και τις γαρίδες, το κρασί και το μαϊντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.

Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 με 12 λεπτά (al dente). Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα με τις γαρίδες και σερβίρουμε αμέσως.

πηγη:http://www.koolnews.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ