21.9 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φτιάξτε τα cupcakes με γεύση λεμόνι

Υλικά

- Advertisement -

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά και 1 κρόκο αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
1 λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βάζετε χάρτινες θήκες για cupcakes (κιτρινες κατά προτίμηση) σε μία φόρμα με θήκες για cupcakes. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, 3 έως 5 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά και τον κρόκο αβγού και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ όταν χρειάζεται. Ανακατεύετε μέσα το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό και τη βανίλια. Προσθέτετε στο μείγμα το μείγμα αλευριού, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατεύετε μέχρι να μην υπάρχει αλεύρι στεγνό.

Χωρίζετε το μείγμα ομοιόμορφα μεταξύ των έτοιμων φορμών. Μην τα παραγεμίσετε, περίπου 3 κουταλιές της σούπας για το καθένα. Ψήνετε για 16 έως 18 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να ροδίσουν και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τα τρυπάτε στο κέντρο με αυτήν. Βάζετε το σκεύος με τις θήκες πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν, για 10 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρείτε τα cupcakes από τις θήκες και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Για να ετοιμάσετε το γλάσο, κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Σιγά-σιγά προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, προσθέτετε 1-2 σταγόνες χρωστική ουσία, αν θέλετε . Βουτάτε τις κορυφές των κρύων cupcakes στο γλάσο, έπειτα γρήγορα τα αναποδογυρίζετε στη σχάρα.

πηγη:http://www.govastileto.gr


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ