12.1 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φυσάει Κόντρα: Με το περιβάλλον και τα ποτάμια μας, δεν παίζουμε

Η δημοτική αρχή διοργάνωσε πριν λίγες ημέρες «event» για τον «εθελοντικό» καθαρισμό του πλατανόδασους του Διαλεκτού με τη φιλική συμμετοχή του στρατεύματος, ενώ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα διατείνονταν ότι θα έθετε στη σημερινή αναβληθείσα τελικά συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης και περιβάλλοντος, το θέμα της λειτουργίας του φράγματος της Μεσοχώρας.
Αυτές είναι οι περιβαλλοντικές στοχεύσεις του κ. Δημάρχου και των συνεργατών του, που από τα γραφεία τους στο Δημαρχείο, και παρά το γεγονός ότι τους έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές, προφανώς δυσκολεύονται να εξετάσουν και να ασχοληθούν με τα καθημερινά εγκλήματα ρύπανσης του ποτάμιου συστήματος του Δήμου μας και ειδικότερα του Πηνειού.
Παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Διαλεκτού και της Μεγάρχης διαμαρτύρονται καιρό τώρα για τη δυσωδία του αέρα που αναπνέουν, ειδικά τους θερινούς μήνες.

- Advertisement -

ΠΑΠΑ 1 ΠΑΠΑ 2
Παρά το γεγονός ότι πρόσφατα παρουσιάστηκε ζήτημα υπερχλωρίωσης του νερού που πίνουν στην περιοχή, γεγονός που παρουσιάζεται όταν υφίσταται ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων προστασίας από επικίνδυνα φορτία και ενώ το υδραγωγείο του Διαλεκτού γειτνιάζει με την παραποτάμια περιοχή που περιβαλλοντικά επιβαρύνεται .
Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος και οι υπηρεσίες του κωφεύουν, αφού οι προτεραιότητες για την προστασία του περιβάλλοντος περιορίζονται σε επικοινωνιακές φούσκες για τα «μάτια του κόσμου» και εμμονές σε φαραωνικά τεχνικά έργα που την αποπληρωμή των ελλειμμάτων στα οποία συνέβαλαν σήμερα η κοινωνία ξεπληρώνει με φτώχεια και δυστυχία.
Επειδή λοιπόν η δημοτική αρχή δεν έχει σκοπό ούτε να αναδείξει τα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα του Δήμου, αλλά ούτε έχει και διάθεση να συγκρουσθεί με οικονομικά συμφέροντα που ρυπαίνουν συστηματικά, ανέλαβε η δική μας δημοτική παράταξη την πρωτοβουλία να αναδείξει με φωτογραφικά ντοκουμέντα και στοιχεία το έγκλημα ενάντια στον Πηνειό, λίγες δεκάδες μέτρα από την περιοχή που πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκαν ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, χωρίς να ενδιαφερθούν για τη σημαντική επιβάρυνση που δέχεται στη συγκεκριμένη περιοχή το ποτάμι, παρά το γεγονός ότι τους είχαμε έγκαιρα ενημερώσει.
Φωτογραφικά ντοκουμέντα που έχουμε στην κατοχή μας αποδεικνύουν ότι εντελώς ανεξέλεγκτα και ασύστολα από μονάδα της περιοχής διοχετεύονται τεράστιοι όγκοι απόβλητων τυροκομικής διαδικασίας τόσο από ανοικτή διοχέτευση στο έδαφος, όσο και από υποβρύχιο αγωγό.
Ελπίζουμε έστω και τώρα να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου και καταστολής αυτών των εγκληματικών συμπεριφορών και να επιβληθεί η νομιμότητα.
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι ρυπαντές-επιχειρηματίες ότι τα ποτάμια μας δεν είναι βόθροι για να αποδέχονται τα λύματα των επιχειρήσεών τους ώστε αυτοί να κερδίζουν ανενόχλητοι σε βάρος του περιβάλλοντος και βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Σε μια περιοχή με πυκνό ποτάμιο σύστημα και δεκάδες επιχειρήσεις να γειτνιάζουν με αυτό, αν ο Δήμος μας δεν ενταχθεί στον αγώνα της αποτελεσματικής του προστασίας και δεν καταφέρει να επιβάλλει τη νομιμότητα ενάντια στα συμφέροντα που ρυπαίνουν και δηλητηριάζουν, θα μοιάζει φαιδρή κάθε άλλη προσπάθειά του να ασχοληθεί και να επιχειρήσει να επιλύσει τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής μας, ακόμα και τα πιο απλά, ακόμα και αντίστοιχες δράσεις σαν αυτή στο πλατανόδασος , λίγα μέτρα από τον «τόπο του εγκλήματος».
Τρίκαλα 4 Μαΐου 2015
Το γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ