11 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χοιρινό μπουτάκι κλέφτικο

Το μόνο που μπορώ να πω γι’ αυτό το φαγητό, είναι ότι θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας.
Είτε το συνοδέψετε με καλό σπιτικό κρασί, είτε προτιμήσετε μια καλά παγωμένη μπυρίτσα, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε καλή παρέα.
Δοκιμάστε το και είναι σίγουρο ότι θα με θυμηθείτε!

- Advertisement -

Υλικά

• 1 μπούτι χοιρινό ψαχνό περίπου 1½ κιλό
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
• 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
• 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
• 1 κρεμμύδι μέτριο σε ροδέλες
• 3 λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
• 5 – 6 πατάτες κυδωνάτες
• φυτίνη ή ελαιόλαδο για να το αλείψουμε
• αλατοπίπερο
• λίγο θυμάρι
• 1 – 2 λαδόκολλες για το τύλιγμα
• αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το σκουπίζουμε να είναι στεγνό.
Το βάζουμε σ᾿ ένα μπολ, το αλείφουμε με τη φυτίνη γύρω – γύρω και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. (Η ποσότητα του αλατοπίπερου εξαρτάται από το πόσο πικάντικο το θέλουμε).
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, και τ᾿ ανακατεύουμε όλα μαζί, τα σκεπάζουμε και τ᾿ αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Απλώνουμε την λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ, (και τα ζουμιά, αν έχει βγάλει).
Συνεχίζουμε τυλίγοντάς τα, μέσα στην λαδόκολλα, (Εάν χρειαστεί βάζουμε και δεύτερη).
Έπειτα το τυλίγουμε και με το αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ταψί, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, πάνω – κάτω στις αντιστάσεις, για 3 ώρες περίπου.

Περίπου στη 1½ ώρα, το γυρίζουμε απ᾿ την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το ξετυλίγουμε προσεκτικά. Αν δεν έχει ροδίσει το ξαναβάζουμε στο φούρνο, με ανοιχτή την λαδόκολλα και το ξεροψήνουμε, όσο μας αρέσει.

Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε και σε ατομικά πουγκιά, χωρίς αλουμινόχαρτο και νερό στο ταψί.

πηγη:https://faghta-giagias.blogspot.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ