Η μάχη με τη ζυγαριά συνεχίζεται και οι υγιεινές επιλογές έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι. Σήμερα, ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει φρουτοσαλάτα με εκλεκτή σάλτσα.
Υλικά
Για τη σάλτσα
- 1 κόκκινο μήλο
- 2 μπανάνες
- 100 γραμμ. ζάχαρη
- 50 γραμμ. μέλι
- Σπόροι από 2 κουκούτσια κάρδαμου προαιρετικά
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 200 ml νερό
Για τη σαλάτα
- Φρούτα της επιλογής μας
- Μερικά μπισκότα ολικής άλεσης προαιρετικά
- Κανέλα τριμμένη
- Μέλι
Διαδικασία
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές κάθετες φέτες και τα μήλα σε κύβους 1 εκ.. Τα ρίχνουμε όλα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεία παχύρρευστη σάλτσα, αδειάζουμε σε ένα μπολ, παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως και χρησιμοποιούμε τη σάλτσα πάνω στη φρουτοσαλάτα μας.
Καθαρίζουμε τα φρούτα αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε καλά, τα κόβουμε σε ωραία κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Σερβίρουμε γαρνίροντας από πάνω με τη σάλτσα, την κανέλα, έξτρα μέλι και τα μπισκότα.
Πηγή: akispetretzikis.com
Πηγή:http://www.koolnews.gr