19.8 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανεπανάληπτη βραδιά Ιταλικής μουσικής

Μία μοναδική βραδιά σαξοφώνου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σήμερα Κυριακή το βράδυ στο Μουζάκι οι φίλοι της ποιοτικής μουσικής. Έναν δεξιοτέχνη του σαξόφωνου με άριστη τεχνική κατάρτιση που περνάει από το κλασσικό στην τζαζ και τη σύγχρονη μουσική με καταπληκτική ευχέρεια, δείγμα ενός πολύ μεγάλου καλλιτέχνη.
Αφού αποθεώθηκε στα Τρίκαλα στο Μύλο του Ματσόπουλου την Παρασκευή το βράδυ, τον σπουδαίο Ιταλό σαξοφωνίστα Michele D’ Auria θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σήμερα Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στις 8 το βράδυ στο MOUZAKI PALACE, και οι κάτοικοι του Μουζακίου, της Αργιθέας και των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων.
Ο διακεκριμένος σαξοφωνίστας Michele D’ Auria θα παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιλαμβάνει καταπληκτικά μεγάλης δεξιοτεχνίας έργα των Weignein, Demesserman , Iturralde καθώς και ένα απάνθισμα από γνωστά Ιταλικά και Ναπολιτάνικα τραγούδια. Επίσης θα κάνει ένα αφιέρωμα σε μεγάλες επιτυχίες του ENNIO MORICONE από γνωστές κινηματογραφικές ταινίες. Στο πιάνο τον συνοδεύει ο εξαιρετικός Giuseppe Anello.
Ο Μichele D’ Auria θα ερμηνεύσει ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα σύγχρονης μουσικής, αφού το σαξόφωνο είναι ένα σύγχρονο όργανο και η μουσική του φιλολογία αρχίζει από το 1950 περίπου και μετά. Επίσης, θα ερμηνεύσει γνωστές Ιταλικές επιτυχίες, όπως των γνωστών Ιταλών συνθετών Lucio Dalla, Gino Paoli, Domenico Modugno και ιταλικές καντσονέτες (O SOLE MIO κ.λπ.).

- Advertisement -

Ο Michele D’ Auria θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες της Ιταλίας με πολλά πρώτα βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς σαξοφώνου. Είναι επίσης απόφοιτος του Πολυτεχνείου του Salerno και έχει εξειδικευθεί στο σαξόφωνο από διακεκριμένους δασκάλους του σαξόφωνου διεθνούς επιπέδου όπως οι: Hans De Jong, Arno Bornkamp και Jean Van der Roost .
Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Ιταλία και το εξωτερικό και έχει τιμηθεί από την Προεδρία της Ουγγαρίας.
Η μετάκληση του και η εμφάνισή του στo Μουζάκι και στη Θεσσαλία ( Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα) είναι μία συνεισφορά του Νίκου Ευθυμιάδη στην μουσική εκπαίδευση και την εκλέπτυνση του αισθητικού κριτηρίου των συμπολιτών, ο οποίος ήλθε στην χώρα μας προσκεκλημένος του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας Καρδίτσας και του Ωδείου Ευθυμιάδη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ