13.9 C
Trikala
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δραστηριότητα κοινοβουλευτικών εκπροσώπων μας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

- Advertisement -

ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

             Παραθέτουμε τη σχετική Επιστολή.

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΗΛΙΑΣ Γ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ

Βουλευτής Ν. Τρικάλων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Αθήνα, 24 Ιουλίου 2013
  ΠΡΟΣ

κ. ΤΑΚΗ ΚΟΝΤΟ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ

 

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΑΤΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχω γίνει δέκτης παραπόνων – καταγγελιών, από συμπολίτες μου στο Νομό Τρικάλων, για έλλειψη ιατρού, ειδικότητας ρευματολόγου συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ, στο Νομό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα σοβαρό κενό στη συνταγογράφηση και την παραπομπή ασθενών για ιατρικές εξετάσεις, καθώς το σύστημα του ΕΟΠΥΥ, δε δέχεται υποκατάσταση της εν λόγω ιατρικής ειδικότητας από αυτή του παθολόγου – ρευματολόγου.

Σημειώνω, δε, πως και ο όμορος Νομός της Καρδίτσας στερείται ιατρού της συγκεκριμένης ειδικότητας, συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, με συνέπεια οι ασθενείς που χρήζουν ανάγκης ρευματολόγου, να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λάρισα, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση.

Κατόπιν τούτων, και καθώς η υγεία των συμπολιτών μας αποτελεί ύψιστο αγαθό, παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα

–        είτε με την ΑΜΕΣΗ σύναψη σύμβασης με ιατρό ειδικότητας ρευματολόγου στο Νομό Τρικάλων

–        ή με την εκχώρηση του δικαιώματος συνταγογράφησης και παραπομπής σε σχετικές ιατρικές εξετάσεις σε εξειδικευμένο παθολόγο – ρευματολόγο.

 

Με εκτίμηση

 

Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης

(Βουλευτής Ν. Τρικάλων)

 

 

Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ

και πληρωμή τους σε 100 δόσεις,

ζητά ο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ

και 28 ακόμη βουλευτές της ΝΔ

από τον ΒΡΟΥΤΣΗ

για επαγγελματίες σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων.

 

« Για πάρα πολλούς ασφαλισμένους ισχύει το

«ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».

Διότι όσοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν

τα μαγαζιά τους και τις εργασίες τους,

σίγουρα δεν μπορούν να πληρώσουν

τα υπέρογκα ποσά που τους χρεώνουν »

 

Είναι απαράδεκτο να ζητάς συνεχώς από αγρότες ή επαγγελματίες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, που έχουν ένα καφενείο ή ένα κουρείο και οι οποίοι πληρώνουν τις εισφορές τους στον φορέα τους, να πληρώσουν αναδρομικά στον ΟΑΕΕ, ποσά 10.000 ευρώ και άνω.»

 

Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ σε Ερώτηση που κατέθεσε, προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη ΒΡΟΥΤΣΗ, με θέμα «ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ», από κοινού με ακόμη 28 Βουλευτές της ΝΔ,

αναφερόμενος στις ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών (με την απειλή λήψης αναγκαστικών μέτρων εις βάρος του οφειλέτη) με τις οποίες ο ΟΑΕΕ ζητά να ρυθμιστούν ή να εξοφληθούν οι οφειλές των ασφαλισμένων, σε 20 μέρες από την παραλαβή της ειδοποίησης.

 

Παραθέτουμε την Ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βρούτση Ιωάννη

 

Αθήνα 17-7-2014

 

Θέμα: «ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ»

 

Με ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών και με την απειλή λήψης αναγκαστικών μέτρων εις βάρος του οφειλέτη (όπως κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κλπ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ΝΔ 356/74), ζητά ο ΟΑΕΕ να ρυθμιστούν ή να εξοφληθούν οι οφειλές των ασφαλισμένων, σε 20 μέρες από την παραλαβή της ειδοποίησης.

Ζητώντας ασφαλιστικές εισφορές από το 2007 και πριν, με πολλαπλές χρεώσεις, αλλά χρεώνοντας ακόμη και αυτούς οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι σε άλλον φορέα, πχ στον ΟΓΑ, προσπαθεί ο ΟΑΕΕ να συγκεντρώσει χρήματα.

Επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους λόγω κρίσης, καλούνται να πληρώσουν 35.463,59 ευρώ, με χρεώσεις για την ίδια περίοδο και με πρόσθετα τέλη και επιβαρύνσεις.

Είναι απαράδεκτο να ζητούν 35.463,59 ευρώ από έναν επαγγελματία, τη στιγμή που δεν μπορούσε να συντηρήσει το μαγαζί του και το έκλεισε και να τον απειλείς με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς αν δεν πληρώσει όλο το ποσό αμέσως ή σε 12 δόσεις.

Όπως, είναι απαράδεκτο να στέλνεις συνεχώς σε αγρότες ή επαγγελματίες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, που έχουν ένα καφενείο ή ένα κουρείο κλπ, που πληρώνουν τις εισφορές τους στον φορέα τους, να τους ζητάς να πληρώσουν αναδρομικά στον ΟΑΕΕ, ποσά 10.000 ευρώ και άνω.

Ο ΟΑΕΕ εκμεταλλευόμενος ένα νομικό πλαίσιο με διατάξεις οι οποίες είναι σε πολλές περιπτώσεις συγκρουόμενες μεταξύ τους και θέλοντας να βρει χρήματα πάσει θυσία, παρουσιάζει την εικόνα ενός ανάλγητου φορέα που δεν ξέρει πως, αλλά πάσει θυσία πρέπει να μαζέψει λεφτά.

Όμως με πάρα πολλούς ασφαλισμένους ισχύει το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Διότι όσοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους και τις εργασίες τους, σίγουρα δεν μπορούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που τους χρεώνουν.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και για αυτούς που έχουν κρατήσει το μαγαζί τους ή την δουλειά τους με πολύ κόπο.

          Πρέπει να υπάρξει πάγωμα τους χρέους και 100 δόσεις, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθούν σταδιακά οι εισφορές που οφείλουν στον ΟΑΕΕ.

          Τέλος, πρέπει να σταματήσει ο ΟΑΕΕ την απαράδεκτη πρακτική του, να στέλνει ειδοποιήσεις και να ζητά από ασφαλισμένους στον ΟΓΑ αγρότες ή επαγγελματίες, σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, να πληρώσουν αναδρομικά και εισφορές στον ΟΑΕΕ.

          Οι πολίτες αυτοί είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και πληρώνουν ήδη στον ΟΓΑ. Μήπως θέλει ο ΟΑΕΕ να εξαφανίσει κάθε δραστηριότητα σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων;


 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

 

α) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με τις ατομικές ειδοποιήσεις και τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς προς τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που δεν μπορούν να πληρώσουν σε 12 δόσεις τα υπέρογκα ποσά που χρεώνει ο ΟΑΕΕ;

β) Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να σταματήσει ο ΟΑΕΕ να ζητά από ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, να πληρώσουν αναδρομικά και 2η ασφαλιστική εισφορά στον ΟΑΕΕ;

γ) Προτίθεσθε να νομοθετήσετε ρύθμιση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, σε περισσότερες δόσεις; Πότε και πόσες θα είναι αυτές;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 


 

 

ΚΩΝΣ/ΝΟΣ Θ. ΣΚΡΕΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Τρικάλων Ν.Δ.

Αθήνα 28/7/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα ακριτικά χωριά των Τρικάλων ο Κ. Σκρέκας

Στα πανέμορφα χωριά των Τρικάλων τα οποία σφύζουν από ζωή αυτή τη περίοδο και πανηγύριζαν το περασμένο Σαββατοκύριακο για την εορτή της Αγίας Παρασκευής, περιόδευσε ο κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. επισκέφτηκε διαδοχικά το απομακρυσμένο Χαλίκι, την Κρανιά, τον Πρόδρομο και τη Διάβα, τη Γλυκομηλιά και κατέληξε στο πανηγύρι της Τζούρτζιας Ασπροποτάμου. Έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τους μόνιμους κατοίκους, μα και παραθεριστές οι οποίοι κατακλύζουν τα χωριά τις μέρες του καλοκαιριού.

Ο κ. Σκρέκας επιμένει πως «τα ορεινά χωριά της περιοχής μας αποτελούν ουσιαστικά τον πλούτο μας, καθώς διατηρούν το παραδοσιακό τους χρώμα και μέσα από συντονισμένες δράσεις και προσπάθειες μπορούν να εξελιχθούν σε μοναδικούς, εναλλακτικούς προορισμούς. Χρειάζεται σίγουρα δουλειά προς αυτή τη κατεύθυνση, ωστόσο αυτό που άμεσα πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε τις υποδομές στα χωριά αυτά, προκειμένου να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των πολιτών».

 

skrekas panigiria 3 (Medium)

 

 

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την στήριξη της τρικαλινής κτηνοτροφίας.

Ερώτηση για τα προβλήματα της τρικαλινής κτηνοτροφίας κατέθεσαν προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Βαγγέλης Αποστόλου. Η ερώτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς καταγραφής των προβλημάτων του αγροτικού χώρου του Νομού Τρικάλων και στοχεύει στην συνεχή παρακολούθηση των αναγκών της κτηνοτροφίας, ενός από τους πιο παραγωγικούς κλάδους της τρικαλινής οικονομίας. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν τα δομικά εμπόδια που ταλανίζουν τους τρικαλινούς κτηνοτρόφους, όπως αυτά καταγράφηκαν από τις συνεχείς συναντήσεις με εκπροσώπους του κτηνοτροφικού κλάδου της περιοχής, ενώ τονίζεται η ανάγκη στήριξης του τρικαλινού κτηνοτροφικού προϊόντος, το οποίο παρά τα προβλήματα εξακολουθεί να παρουσιάζει τεράστια εμπορική αναγνωρισιμότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα : Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την στήριξη της τρικαλινής κτηνοτροφίας.

Η κτηνοτροφία αποτελεί μια παραδοσιακή οικονομική δραστηριότητα του Νομού Τρικάλων, η οποία παρουσιάζει ταυτόχρονα και τεράστιες αναπτυξιακές και εξαγωγικές δυνατότητες. Εντούτοις, τα χρόνια θεσμικά προβλήματα και η επιθετική δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης στον αγροτικό κόσμο απειλούν να θέσουν εκατοντάδες τρικαλινές κτηνοτροφικές επιχειρήσεις εκτός παραγωγικής διαδικασίας.
Τα τελευταία χρόνια, οι τρικαλινοί κτηνοτρόφοι έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται ραγδαία, ενώ το κόστος παραγωγής και η φορολογία έχουν εκτοξευθεί κατακόρυφα. Η άνοδος στις τιμές των ζωοτροφών, οι αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, τα δανειακά βάρη και η αύξηση της φορολόγησης οδήγησαν πολλές κτηνοτροφικές επιχειρήσεις στην συσσώρευση χρεών, με ορατό κίνδυνο για πάρα πολλούς κτηνοτρόφους ακόμα και την εγκατάλειψη της δραστηριότητας.
Την ίδια στιγμή και η διαδικασία καταβολής των δικαιωμάτων ενίσχυσης των κτηνοτρόφων έχει διαταραχθεί σοβαρά την τελευταία διετία. Ο καθορισμός των βοσκήσιμων γαιών ταλανίζει εδώ και χρόνια τον Νομό Τρικάλων, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να έρχονται αντιμέτωποι με δαιδαλώδεις διαδικασίες, καθυστερήσεις και απώλεια ενισχύσεων , οι οποίες οφείλονται στα προβλήματα επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων και στους περιορισμούς της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Εάν σε όλα αυτά προστεθεί και η απορρύθμιση του πλαισίου προστασίας της κτηνοτροφικής παραγωγής, αλλά και οι πρόσφατες αλλαγές στους κανόνες εμπορίας του γάλακτος, γίνεται κατανοητό ότι η τρικαλινή κτηνοτροφία απειλείται σοβαρά με αφανισμό.

Επειδή η τρικαλινή κτηνοτροφία παράγει διαχρονικά ποιοτικά προϊόντα, με εμπορική αναγνωρισιμότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Επειδή η στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφικής παραγωγής συμβάλλει στην ενίσχυση διατροφικής ποιότητας και ασφάλειας των πολιτών.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :
Με ποιους τρόπους προτίθεται να στηρίξει τους τρικαλινούς κτηνοτρόφους και την ελληνική κτηνοτροφία γενικότερα;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Δριτσέλη Παναγιώτα
Αποστόλου Ευάγγελος

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ