18.4 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δραστηριότητα πολιτικών οργανώσεων

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ:34 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.

- Advertisement -

Το αγωνιστικό παράδειγμα της Σ. Βασιλακοπούλου εμπνέει τους εργατικούς αγώνες του σήμερα

Σήμερα που οι εργαζόμενοι και η νεολαία δέχονται σκληρά χτυπήματα από την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, το αγωνιστικό παράδειγμα και η θυσία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου δίνουν στήριγμα και περηφάνια. Θυμίζουν πως ο κόσμος του κεφαλαίου που υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος είναι αδίστακτος, εχθρός κάθε ελεύθερου και αγωνιζόμενου ανθρώπου που παλεύει συλλογικά.

Η Σ. Βασιλακοπούλου, φοιτήτρια της Παντείου και μέλος της ΚΝΕ, δολοφονήθηκε πριν 34 χρόνια, στις 28 Ιούλη 1978, από τον τραμπούκο της εργοδοσίας Μ. Χαρίτο γιατί μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες της ΕΤΜΑ. Εκπροσωπούσε μια νέα γενιά που έδινε πνοή στο φοιτητικό κίνημα και το ήθελε δίπλα στο εργατικό κίνημα στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Το παράδειγμα και η φλόγα της Σ. Βασιλακοπούλου αποκτούν ξεχωριστή σημασία σήμερα που εργαζόμενοι και νεολαία ξεκινούν σκληρούς αγώνες για το ωράριο, το μεροκάματο, την ασφάλιση, ενάντια στην απόλυση: ΚΟΣΚΟ, φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, εμπόριο και επισιτισμός, καθαρίστριες υπ. Οικονομικών, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα. Αγώνες που αντιστέκονται στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, την μαύρη προπαγάνδα, το ρατσισμό και το φασισμό.

Δεν ξεχνάμε τη Σ. Βασιλακοπούλου και το μήνυμα του αγώνα της. Δεν ξεχνάμε ότι το έγκλημα έμεινε ουσιαστικά ατιμώρητο και οι ηθικοί αυτουργοί ανέγγιχτοι. Συνεχίζουμε για ένα αναγεννημένο εργατικό κίνημα που θα αντισταθεί και θα ανατρέψει τη βαρβαρότητα της πολιτικής της άθλιας συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και της ΕΕ, που θα ξαναγεννήσει την ελπίδα για ένα μέλλον που θα ανήκει στον κόσμο της δουλειάς.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ


 

 

Ανακοίνωση στήριξης στις απλήρωτες εργαζόμενες του συνεργείου καθαριότητας του Νοσοκομείου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ στηρίζει τις εργαζόμενες που δουλεύουν στο συνεργείο καθαριότητας στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, οι οποίες διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους: να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ημερομίσθια τα οποία ο εργολάβος τους καθυστερεί για μήνες!

Η σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία – Πρόνοια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού ως «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του.

ΕΓΚΛΗΜΑ ενάντια στα δικαιώματά μας και την υγεία του λαού!

Μια πολιτική που αποτυπώνεται και στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, όπου προβλέπεται μείωση των δαπανών στο υπουργείο Υγείας κατά 19,7%, στον ΕΟΠΥΥ 30%, στα κρατικά νοσοκομεία 32% και στη φαρμακευτική δαπάνη μείωση κατά 15%.

Την ίδια ώρα που έκοψαν 1,6 δισ. ευρώ από τους μισθούς εργαζομένων, χαρίζουν 10 δισ. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους ( μέσω του ΕΣΠΑ) και αυξάνουν μόνο τα κονδύλια για τις εργολαβικές εταιρείες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, με 350 εκατ. ευρώ στους μεγαλοεργολάβους!!

Να που πάνε τα λεφτά. Ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια δεν πάει για μισθούς και συντάξεις. Κόβουν μισθούς και καταργούν δικαιώματα, για να γίνουμε φθηνότεροι εργαζόμενοι και να μεγαλώσει η καπιταλιστική κερδοφορία πάνω στα συντρίμμια των δικών μας δικαιωμάτων.

Για τις εργαζόμενες στα συνεργία καθαριότητας είναι άγνωστο τι σημαίνει να έχουν Συλλογικές Συμβάσεις , να εφαρμόζεται η νομοθεσία για τα βαρέα και ανθυγιεινά, να αμείβονται  για τις υπερωρίες και την εργασία Σαββάτου – Κυριακής, να καταβάλλονται τριετίες, να δηλώνονται τα εργατικά ατυχήματα, να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές κάθε μήνα, τι σημαίνει 8 ωρο και μια σειρά άλλα δίκαια αιτήματα.

Οι συνθήκες «Γαλέρας» των εργαζομένων στα συνεργία καθαριότητας μέσα στα Νοσοκομεία είτε στη σίτιση και φύλαξη, είναι το πρότυπο «ανάπτυξης» για την κυβέρνηση με μισθούς των 340 ευρώ και αμοιβή με την ώρα!!

Η οικονομική σταθερότητα, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας που αποτελούν στρατηγικό στόχο της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ :

Σημαίνει ακόμη περισσότερα κέρδη για τους μεγαλοεργοδότες μέσα από το τσάκισμα μισθών, συντάξεων και κάθε εργατικού δικαιώματος.

Σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη πάνω στα εργασιακά συντρίμμια και στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι υπεργολάβοι.

Τα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται είναι ο μηχανισμός για φθηνότερη εργατική δύναμη. Είναι «γέννημα θρέμμα» της ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα. Έχουν την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό είναι το πρότυπο ανάπτυξης που επιδιώκουν να επιβάλλουν σε κάθε χώρο δουλειάς μονοπώλια και Ε.Ε. καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν.

 

 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

 

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στα συνεργία καθαριότητας να σπάσουν το φόβο και την τρομοκράτηση, να οργανωθούν στα κλαδικά σωματεία.

Τα σωματεία, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι εργαζόμενοι, η νεολαία να μην επιτρέψουμε τη σφαγή των εργαζόμενων

Με την ανασύνταξη των δυνάμεων μας, με την πίστη στο δίκιο μας, με οργάνωση και με τους αγώνες μας να βάλουμε τέρμα στην αντιλαϊκή επίθεση, σε αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας.

 

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει άμεσα , ώστε να αποδοθούν από τον εργολάβο τα δεδουλευμένα στις εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

 

 

  • Καμία υπηρεσία του νοσοκομείου σε εργολάβους.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ΤΩΡΑ στις υπηρεσίες καθαριότητας- φύλαξης-τραπεζαρία-μαγειρεία-τεχνική υπηρεσία με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν στα συνεργία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ -ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

 

 

 


 

 

Λωρίδα της Γάζας.

 

Οι εικόνες διαμελισμένων πτωμάτων μικρών παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας, ξεπερνά κάθε έννοια πολιτικής και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ Τρικαλων δηλώνει αηδιασμένη και εξοργισμένη με τον όρο παράπλευρες απώλειες, πολύ περισσότερο αν πρόκειται για ζωές παιδιών.

 

Την ανθρώπινη ζωή οφείλουν όλοι να τη διαφυλάσσουν και κανένας δε έχει οποιαδήποτε δικαιολογία όταν την αφαιρεί.

 

Καλούμε όλους τους φορείς και όλους τους πολίτες σε καταδίκη των εχθροπραξιών με θύματα παιδιά και σε δυναμική απαίτηση για παύση του πυρός.

 

 


 

 

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ:ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

 

Ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων της ζωής μας,υπεργολαβίες,υπενοικίαση εργαζομένων,ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις,εργαζόμενοι-λάστιχο χωρίς σταθερά ωράρια και δικαιώματα,με χαμηλούς μισθούς που πληρώνονται όποτε και όταν  μπορεί ο εργοδότης και πολλές φορές πετσοκομμένοι και υπό τη δαμόκλειο σπάθη εκβιασμών και απολύσεων.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Και δεν αφορά κάποιους άλλους,κάποιους έξω από το δικό μας κόσμο,κάποιους έξω από τις δικές μας ζωές.

ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!

ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων είναι οι δικοί μας άνθρωποι,οι δικές μας ηρωίδες που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης,της ατομικής αξιοπρέπειας και του συλλογικού αγώνα.

Ο αγώνας τους μας αφορά όλες και όλους.

Η νίκη τους θα’ναι και δική μας.

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων,εντολοδόχοι και υλοποιητές των πιο άγριων περικοπών και της πιο στυγνής επίθεσης που εξαπολύθηκε ποτέ στους εργαζόμενους αυτής της χώρας,δεν είναι οι “αθώες περιστερές” της υπόθεσης.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι τοπικοί παράγοντες που στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές και οι δήθεν ευαισθησίες τους θα εξαφανιστούν μόλις κοπάσει ο θόρυβος των ημερών και δε θα ξαναβγούν στο προσκήνιο,παρά μόνο όταν κάποιοι εργαζόμενοι ξαναβγούν αγωνιστικά να διεκδικήσουν τα αυτονόητα!

Οι απλήρωτες καθαρίστριες του νοσοκομείου είναι ο κανόνας και το όραμα της πολιτικής τους,είναι το μέλλον που αφορά όλες και όλους μας.

Είναι ο σύγχρονος εργασιακός Μεσαίωνας του πιο αδίστακτης κι απάνθρωπης επίθεσης του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ,ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

 


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ