21.2 C
Trikala
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι Έλληνες του Σύδνεϋ τιμούν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Για πρώτη φορά

- Advertisement -

η ελληνική σημαία υψώθηκε

στο Μνημείο

του Αγνώστου Στρατιώτου (ANZAC Memorial),

στο Hyde Park 

στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

 

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος και η μεικτή Επιτροπή για τη Μάχη της Κρήτης και το Εκστρατευτικό Σώμα των Anzac στην Ελλάδα πραγματοποίησαν μια δημόσια τελετή ύψωσης των Σημαιών της Αυστραλίας και της Ελλάδος και ρίψη αστέρων (star ceremony) στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου ANZAC Memorial για τον εορτασμό της Επετείου του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940. 

synd4

Η εκδήλωση τίμησε τη συμπλήρωση 115 χρόνων της Ελληνο-Αυστραλιανής Συντροφικότητας και Θυσίας (1899-2014) αποτίοντας φόρο τιμής στους περισσότερους από 17,000 Αυστραλούς στρατιώτες, αεροπόρους και ναύτες που υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Εκστρατείας του 1941 (συμπεριλαμβανομένης της Μάχης της Κρήτης) κατά την οποία αιχμαλωτίστηκαν 5.174, τραυματίστηκαν 1.001, 646 αναπαύονται στα Κοινοποιλιτειακά Στρατιωτικά Κοιμητήρια της Αθήνας, της Κρήτης και της Ρόδου και 25 είναι ακόμα αγνούμενοι στα πεδία μαχών της Μακεδονίας.

 

 Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική σημαία υψώθηκε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου (ANZAC Memorial), στο Hyde Park στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές των Ελληνορθόδοξων Κολεγίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας που με περηφάνια ύψωσαν την ελληνική σημαία στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2014 εκπροσωπώντας το σχολείο τους.

synd5

Το Anzac Memorial είναι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στο Σύδνεϋ. Στο κέντρο του δεσπόζει ο ήρωας πάνω στην ασπίδα του σύμφωνα με το αρχαίο ελληνικό ρητό: ἢ τὰν ἢἐπὶ τᾶς : ή (μ΄) αυτήν, ή επ΄ αυτής (εννοώντας την ασπίδα)

Έκφραση των Σπαρτιατισσών, όταν ξεπροβόδιζαν τους γιους τους σε πόλεμο υπονοώντας: [θα σε προσμένω] ή μ΄ αυτή [την ασπίδα, νικητή], ή πάνω σ΄ αυτή [τραυματία ή νεκρό]”.

 

Στις φωτογαρίες εικονίζεται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ μαζί με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Σύδνεϋ Δρ Σταύρο Κυρίμη.

 

Πηγή: synodoiporia.gr

 1

235

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ