21.2 C
Trikala
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βράβευση του καθηγητή Δ. Κουρέτα για την αριστεία στην εκπαίδευση

Τιμητική διάκριση για την καινοτομία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έλαβε από τα “EducationLeaders Awards” ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, σε μια λαμπρή τελετή, στην οποία βραβεύθηκαν επίσης μεγάλα ονόματα της επιστήμης, όπως ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. Πρόκειται για μια διεθνή αναγνώριση της αριστείας κι ένα βραβείο με μεγάλο ειδικό βάρος που απονέμεται σε διακεκριμένες προσωπικότητες με σημαντικές δράσεις στο χώρο της εκπαίδευσης και της έρευνας εντός Ελλάδος αλλά και διεθνώς:

- Advertisement -

Στον καθηγητή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Δημήτριο Κουρέτα, απονεμήθηκε το βραβείο για την καινοτομική δουλειά του στον τομέα των τροφίμων και της προσωπικής διατροφής . Ο καθηγητής Δ. Κουρέτας έχει δημιουργήσει μια συσκευή (πατέντα) με την οποία μετρώνται σε μια σταγόνα αίματος τα αντιοξειδωτικά του ανθρώπου και μέσωειδικού λογισμικού δημιουργείται προσωπικό διαιτολόγιο σε κάθε άνθρωπο. Ταυτόχρονα είναι ο ιδρυτής της start-up εταιρείας FoodOxys , εταιρείας spin-off του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , στην οποία μεγάλο μερίδιο των μετοχών κατέχουν τελειόφοιτοι του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου είναι καθηγητής ο Δημήτρης Κουρέτας,και στην οποία εταιρεία εργάζονται αρκετοί απόφοιτοι του τμήματος.

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιείται η βράβευση της αριστείας στον χώρο της εκπαίδευσης από τα “Education Leaders Awards” poweredby RDC Informatics. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρωτοβουλία  να αναδειχθούν οι καλές πρακτικές και η καινοτομία στον χώρο της εκπαίδευσης.

Στην ίδια εκδήλωση τιμητικά βραβεία δόθηκαν επίσης:

– στην Ελένη Αντωνιάδου, επικεφαλής του οργανισμού Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες, που από  το 2012 είχε επιλεχθεί να είναι ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο της NASA.

– στην Διάνα Βουτυράκου που έλαβε το πρώτο βραβείο στην Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής Καινοτομίας και Τεχνολογίας στη Σαγκάη, συνιδρύτρια της φοιτητικής ΜΚΟ Unique Minds, που στα 23 της έγινε δασκάλα ρομποτικής.

– Στον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT, ο οποίος  το 2018 διακρίθηκε με το Βραβείο Νεβάνλινα από την διεθνή ένωση μαθηματικών.

-στον Άγγελο Πατσιά, τον δάσκαλο που έγινε γνωστός από το Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά στο ορεινό Ρέθυμνο στο οποίο εργάστηκε για 5 χρόνια, δημιουργώντας  ένα σχολείο που άλλαξε την καθημερινότητα του ελληνικού δημόσιου σχολείου αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ