11.4 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου ΦΩΤΟ

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί 15 Οκτωβρίου,  Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, συλλειτουργούντος  του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν  Πατέρες από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους και ιερέων των γύρω χωρίων της περιοχής.

- Advertisement -

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  τελέσθηκαν τα Εγκαίνια στον αύλειο χώρο της Μονής και τα Θυρανοίξια  του Ιερού Ναού της Παναγίας και των Ταξιαρχών.

Χαιρετισμό απύφθηναν ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτριος Ράπτης, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, ο  βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο  Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημήτριος Παρθένης, η Αρχαιολόγος κ. Κρυσταλλία Μαντζανά, ο Μηχανικός του έργου  κ. Χαρίτος  Ηλίας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μυροφύλλου κ. Γεώργιος Ράπτης, ο Μοναχός της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους π. Εφραίμ, ο κ. Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο Υπαστυνόμος Α’ του Α.Τ. Πύλης κ. Αλέξανδρος Πελτέκης, ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης και ο κ. Τασούλας Ιατρός. Στην συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων.

Να σημειώσουμε πως η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου βρίσκεται ακριβώς στα όρια των δυο γειτονικών Νομών, Τρικάλων και Άρτης, χρονολογείται από τις αρχές του 14ου αιώνα. Η ιστορία της είναι μακρά και μεγάλη, καθώς φαίνεται να είχε χρηματοδοτηθεί ακόμη και με χρήματα από τη Φιλική Εταιρεία για την αναστήλωσή της, ενώ λειτούργησε ως κρυφό σχολειό και καταφύγιο των αρματωλών κατά του Αλή Πασά στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Η Αναστήλωση του πρώτου τμήματος του Μοναστηριού είναι δωρεά της οικογενείας Παπαδοπούλου στην Μνήμη του γιού τους.

Την οργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης είχε  ο Σύλλογος Φίλων Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ