10.8 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Αθαμανία Τρικάλων (φωτο)

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στον ομόνυμο Ιερό Ναό του ορεινού Χωριού Αθαμανίας Τρικάλων.

- Advertisement -

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 το απόγευμα, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας στους δρόμους του Χωριού.

Ανήμερα της Εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πλατυκάμπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβύτερου π. Βησσαρίων Αγορίτσα, ο οποίος κατάγεται από το Γαρδίκι Τρικάλων και τον Σταυροφόρο-Οικονόμο π. Δημήτριο Ζιώγα. Προ της Απολύσεως ο Πατήρ Βησσαρίων με το θεολογικό χάρισμα που τον διακρίνει, κήρυξε τον Θείο Λόγο και ομίλησε καταλλήλως για τον Βίο και τα μαρτύρια κατά τα οποία υπέστη η Αγία Παρασκευή.

Ακολούθως, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε η Ευλογία των Άρτων και διαβάστηκε το Ύψωμα της Αγίας. Έπειτα, στην Πλατεία του Χωριού, τελέσθηκε από τους ιερείς, η Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των Πεσόντων Αδερφών και η κατάθεση των στεφάνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το βράδυ όσο και ανήμερα της εορτής, ακολούθησε πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική, όπου πολλοί κάτοικοι από το χωριό αλλά και το Γαρδίκι, διασκέδασαν κάτω από τα δροσερά πλατάνια της πλατείας.

Βόπης Αναστάσιος

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ