16.3 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ιερόν Σαρανταλείτουργον στην ενορία της Μεγάρχης Τρικάλων για την εορτή των 200χρόνων

Φέρεται είς γνώσιν των ευλαβών Χριστιανών οτι στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού Μεγάρχης Τρικάλων με την ευκαιρία συμπληρωσεως 200 ετων της Ενορίας θα πραγματοποιηθεί Ιερόν Σαρανταλείτουργον κατά την Αναστάσιμη περίοδο και συγκεκριμένα από την  Δευτέρα της Διακαινησίμου 29 Απριλίου 2019 έως και την εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού 6 Ιουνίου 2019.
  Από το 1819 η Ενορία της Μεγάρχης έχει ως κεντρικό Ιερό Ναό την Ανάληψη του Σωτήρος Χριστού όπου από μαρτυρίες εικάζεται ότι ήταν ένας εκ των Ναών όπου είχε χρηματοδοτήσει να χτιστούν η Κυρά-Βασιλική, το 1954 μετά τον καταστροφικό σεισμό των Σοφάδων ο Ναός υπέστη τέτοιες ζημιές ώστε να χρειαστεί να γκρεμιστεί και να χτιστεί εκ νέου με την ίδια πέτρα του προηγούμενου Ναού.
  Σημαντικό ήταν ότι όλα τα ξυλόγλυπτα όπως το Τέμπλο με τις Εικόνες , ο Άμβωνας και ο Δεσποτικός Θρόνος διατηρήθηκαν και επανατοποθετήθηκαν στον νέο πλέον Ιερό Ναό όπου και εγκαινιάσθηκε το 1965 από τον τότε Μητροπολίτην Τρίκκης και Σταγών κ.Διονύσιον.
  Εφέτος θα εορτασθούν τα 200 χρόνια με πολλές πνευματικές ευκαιρίες προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας και όπως προαναφέρθηκε θα τελεσθεί και Ιερόν Σαρανταλείτουργον.
                Εκ του Ιερού Ναού
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ