13.6 C
Trikala
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κίνηση Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ τη Δευτέρα το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Τρικάλων επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου και του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου.

- Advertisement -

Την Τρίτη το απόγευμα στις 7:30 θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Οδηγήτριας» στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γκούρας. Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, σύμφωνα με το μοναχικό τυπικό, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρονίσεως της Γεροντίσσης της Ιεράς Μονής Αγαθολόγης Μοναχής. Εν συνεχεία, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Οδηγήτριας της Γκούρας». Ακολούθως θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στην ίδια Ιερά Μονή.

Την Τετάρτη το απόγευμα στις 7:30 θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Οδηγήτριας» στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γκούρας.

Την Πέμπτη το απόγευμα στις 7 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων θα προϋπαντήσει πανδήμως την Ιερά και Χαριτόβρυτο Κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού. Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο Ιερό Ναό επί τη ελεύση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου.

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ

ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΓΚΟΥΡΑΣ

Ανακοινώνεται ότι κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας που θα τελεσθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 από τις 7:30 το απόγευμα, σύμφωνα με το μοναχικό τυπικό, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρονίσεως της Γεροντίσσης της Ιεράς Μονής Αγαθολόγης Μοναχής υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ