16.6 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καστανιά Καλαμπάκας-Εκδήλωση μνήμης των πεσόντων στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944).

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στην Καστανιά Καλαμπάκας, θα πραγματοποιηθεί ηετήσιαεκδήλωση τιμής καιμνήμης των πεσόντων στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944)Καστανιωτών.Η ύψιστη εκδήλωση του συλλόγουμας,στην διάρκεια του έτουςπου κρατάει την ιστορική μνήμη καθαρή και θυμίζει το κραταιό της Καστανιάς τα προηγούμενα χρόνια.

- Advertisement -

Στον ΙερόΝαόΑγίουΑθανάσιουΚαστανιάς θα τελεστεί η θείαλειτουργία και η επιμνημόσυνη δέηση , για τους 72 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς. Η  εκ βάθρων και ολοκληρωτική καταστροφή της Καστανιάς, είναι αυτό που μας κρατάει σε επαγρύπνηση σε θέματα που αφορούν την Πατρίδα και την ιστορία μας. Ίσως σήμερα είναι πιο επιτακτικό από οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο. Με σεβασμό στο αίμα των προπατόρων μας,  που αδίκως έχασαν την ζωή τους από την μανιώδη και ωμή βία των κατακτητών, σας καλούμε να τιμήσουμε όλοι μαζί την μνήμη αυτών.

Έπειτα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου και το μνημείο των

Πεσόντων, θα ψαλλεί, επιμνημόσυνη δέηση και θα πραγματοποιηθεί

κατάθεση στεφάνων.

Με ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, με αγάπη για την παράδοση αλλά αισιοδοξία για το μέλλον μένουμε συντεταγμένοι σε ότι μας έχει κληροδοτηθεί!

 

 

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ