16.3 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κατάμεστο το Πνευματικό κέντρο για την εκδήλωση «Από το Πάθος στην Ανάσταση» (50 ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» στην αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» έλαβε χώρα μια μοναδική εκδήλωση με θέμα: «Από το Πάθος στην Ανάσταση».

- Advertisement -

Μια θαυμάσια συναυλία εν όψει της ενάρξεως της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, που είχε σκοπό την εισαγωγή κάθε χριστιανού στον υμνολογικό πλούτο και στην ερμηνευτική μουσική απόδοσή του, με τελικό σκοπό την επίτευξη της μυήσεως όλων στα βαθιά νοήματα της πίστεώς μας, που αποτυπώνονται με ενάργεια στο λειτουργικό βιβλίο του Τριωδίου.

Η συναυλία τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και χαιρέτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου.

Ο Επίκουρος Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικολογίας κ. Εμμανουήλ Γιαννόπουλος ομίλησε με θέμα: «Λόγος, μέλος, βίωμα τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Το σύνολο της Μουσικής Σχολής «Παπαστάθη» απέδωσε θαυμάσια άσματα υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της κ. Νατάσσας Παπαστάθη.

Τον λόγο στην συνέχεια είχε η νεοσύστατη Μικτή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και κλιμάκιο της Χορωδίας του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Τη Διεύθυνση των συνόλων είχε η Μουσικός Δέσποινα Πλαστάρα.

Η ανεκτίμητη μουσική μας παράδοση στην απόδοση των υπέροχων ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδος και ιδιαιτέρως στο Θείο Πάθος και στην λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, μαζί με τις εύστοχες παρατηρήσεις του κ. Ζαχαρία Ζάχου κατέστησαν μετόχους των υπερφυών τούτων μυστηρίων ολόκληρο το κοινό που απόλαυσε την μουσική πανδαισία.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ