13.7 C
Trikala
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λαμπρή υποδοχή στο Φλαμούλι της τίμιας Κάρας του Οσίου Δαυίδ (60 ΦΩΤΟ)

Όπως γίνεται κάθε τρία χρόνια  έτσι και σήμερα το απόγευμα στο Φλαμούλι με λαμπρότητα έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ, όπου πολλοί τρικαλινοί με υπομονή περίμεναν με κατάνυξη να προσκυνήσουν τον Άγιο.

- Advertisement -

Το trikalaola.gr ήταν εκεί και κατέγραψε το φωτογραφικό υλικό.
Στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο ιερός κλήρος και ο πιστός λαός υποδέχτηκαν την θαυματουργό Αγία Κάρα του Οσίου Δαυίδ, την οποία μετέφερε ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ από την μονή του Οσίου στη Βόρεια Εύβοια. Άλλωστε ο εφημέριος του Φλαμουλίου Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Τύμπας φροντίζει η ευλογία του Αγίου Δαυίδ τουλάχιστον στα τρία χρόνια να σκεπάζει τα Τρίκαλα.
Ο Όσιος Δαυίδ που έζησε τον 16ο αιώνα υπήρξε μεγάλος ασκητής στην Όσσα, κοντά στον Όλυμπο, στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας, στο όρος Στείρι, κοντά στον Παρνασσό, και τέλος στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως στη Βόρεια Εύβοια. Δέχτηκε την επίθεση πολλών σατανικών πειρασμών γι’ αυτό η Αγία Κάρα του θεραπεύει κάθε δαιμονική επήρεια. Όταν έβλεπε στο μοναστήρι του φτωχούς, δάκρυζε και μοίραζε αφειδώς τα αγαθά της μονής σε όσους είχαν ανάγκη, αξίους και αναξίους, χριστιανούς και μουσουλμάνους.
Να σημειώσουμε ότι θα υπάρχουν συνεχώς λατρευτικές εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ