21.9 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΔΕΙΤΕ-Λαοθάλασσα στα Σαράγια για την Ζωοδόχο Πηγή (90 ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με θρησκευτική ευλάβεια πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη της Διακαινησίμου ο μέγας Πανηγυρικός εσπερινός στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων.
Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, ενώ δίπλα του στάθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και στα θαύματα της Θεοτόκου, που καθημερινά ως ζωοδόχος πηγή μας απλώνει το χέρι και στέκεται δίπλα μας σαν Μητέρα.
Εκατοντάδες πιστών όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος προσευχήθηκαν στη χάρη της Παναγίας στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής που αποτελεί την προστάτη για κάθε έναν από εμάς. Ενώ στην συνέχεια έγινε η Λιτανεία της Εικόναςκαι εκατοντάδες πιστοί ακολούθησαν την Ιερά Εικόνα.
Αύριο το πρωί θα τελεστεί η Αρχιερετική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, ενώ το απόγευμα μετά το τέλος του εσπερινού θα υπάρξει στο προαύλιο χώρο του Ναού γλέντι από τα παλιά, όπως γιόρταζαν οι Σαραγιώτες την Ζωοδόχο Πηγή τις προηγούμενες δεκαετίες, με χορούς και εκδηλώσεις.

- Advertisement -

 


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ