21.9 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λεωνίδας Καβάκος – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στα Τρίκαλα

Οι εμφανίσεις του Λεωνίδα Καβάκου, παγκοσμίως, αποτελούν κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός. Στην Ελλάδα, δίπλα στην προσδοκία, μπαίνει η τονωτική, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς, υπερηφάνεια. Η επιθυμία του Λεωνίδα Καβάκου είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσική σε πόλεις της περιφέρειας. Να προσφέρει στην ίδια τη μουσική. Να φτάσει σε όλους εκείνους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε συμφωνικές συναυλίες, να ευεργετήσει τους λιγότερο ευνοημένους αλλά και να συνδράμει στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με την οποία συνδέεται με παλιούς, βαθείς δεσμούς.

- Advertisement -

Κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο που σηματοδοτεί την 3η χρονιά του σημαντικού προγράμματος Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά ο τιμημένος με τις σπουδαιότερες διακρίσεις του κόσμου, βιολονίστας και αρχιμουσικός, επισκέπτεται το Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων “Αθανάσιος Τριγώνης” στις 15.03.2019, στις 20:30. Ένα Πνευματικό Κέντρο που, μόλις έναν χρόνο πριν, απέκτησε αίθουσα με το όνομα του μεγάλου τρικαλινού λυρικού τραγουδιστή, Δημήτρη Καβράκου. Φέτος, ο Λεωνίδας Καβάκος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών καθίστανται οι πρώτοι που παίρνουν τη σκυτάλη και προσφέρουν μια υψηλής ποιότητας συναυλία.

Το δε ενδιαφέρον των Τρικαλινών, των παλιών και νέων φίλων της συμφωνικής μουσικής, οξυμένο. Γιατί ο διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνας μουσικός, χτίζει ένα μύθο σε κάθε του εμφάνιση. Ως αρχιμουσικός, αλλά και ως σολίστ, δημιουργεί αυτήν τη μυστηριώδη, άρρητη, διαρκώς αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία του κοινού αλλά και των μουσικών, μεταξύ τους και με την υψηλή Τέχνη.

Η βραδιά ξεκινά με το κατά γενική ομολογία πιο δημοφιλές Κοντσέρτο για βιολί του Μότσαρτ , το ευρηματικό και “πολύχρωμο” Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.3 σε σολ μείζονα, Κ.216, συνεχίζει με τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ.31 σε ρε μείζονα «του Παρισιού», K. 297 – έργο ταυτόσημο με τη μετάβαση του Μότσαρτ στην ωριμότητα – και ολοκληρώνεται με την θριαμβευτική αποθέωση της ζωής και της ύπαρξης στην Έβδομη Συμφωνία του Μπετόβεν.
Για μια ακόμα φορά, ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας, με τα έσοδα των συναυλιών να δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα, στο Κ.Δ.ΑΠ. ΜΕ.Α (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Αναπηρίες) “Ήφαιστος” και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων.

– Συνδιοργάνωση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Τρικάλων.

– Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Eνότητα Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων.

Το πρόγραμμα με μια ματιά
ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ AΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ (1756–1791)

Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.3 σε σολ μείζονα, Κ.216
Συμφωνία αρ.31 σε ρε μείζονα «του Παρισιού», K. 297
ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770–1827)

Συμφωνία αρ.7 σε λα μείζονα, έργο 92

Από το γραφείο Τύπου


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ