22.8 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με επισημότητα ο εορτασμός της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής επανάστασης στη Ματαράγκα (φωτο)

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε την Τετάρτη η επέτειος της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής επανάστασης του 1878, για την απελευθέρωση από τους Τούρκους: η μάχη της Ματαράγκας – Πετρομαγούλας – Πύργου Κιερίου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ματαράγκας του Δήμου Σοφάδων, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

- Advertisement -

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ματαράγκας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριφερσάλων κκ Τιμοθέου. Μετά το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε ομιλία από τον κο Λάϊο Ιωάννη, Μηχανικό, Δημοτικό σύμβουλο Δήμου Δωρίδας.

Ακολούθως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο στην κεντρική πλατεία της Ματαράγκας, όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκο, το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, τον Αστυνομικό Δ/ντη Καρδίτσας Ταξίαρχο κ. Δημ. Γατσουνιά, τον Διοικητή της Πυρ. Υπηρεσίας Καρδίτσας Πυραγό κ. Σωτ. Κορέλα, τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Καρδίτσας, τον πρόεδρο του ΤΑ Ματαράγκας κ. Ντάφο, εκπροσώπους Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και άλλων συλλόγων.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας και την απόδοση τιμών από άγημα της Στρατονομίας.


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ