18.6 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με τεχνολογία και μουσική το «Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών»

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 παρουσιάζεται το περιεχόμενο της νέας μεγάλης πολιτιστικής παρέμβασης από τον Δήμο Τρικκαίων. Το «Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών», το πρώτο διαδραστικό μουσείο – χώρος σύζευξης με τους καλλιτέχνες χρηματοδοτήθηκε και πλέον ανοίγει τις ψηφιακές του πύλες σε όλους. Στόχος, να πληροφορηθεί ο πολίτης, για τα όσα πρωτότυπα προετοιμάζονται σε παλιό αρχοντικό της ιστορικής συνοικίας Βαρούσι των Τρικάλων, λίγο πριν τα «μανάβικα», στην οδό Κώστα Βίρβου.
Η παρουσίαση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης» στις 20:30 της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017.
Ο Απόστολος Καλδάρας, ο Κώστας Βίρβος, ο Χρήστος Σαμολαδάς, ο Χρήστος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτρης Μητροπάνος, τρικαλινοί στην καταγωγή, συνθέτες, στιχουργοί, ερμηνευτές, δόξασαν το λαϊκό τραγούδι, το εδραίωσαν στην καρδιά των Ελλήνων και δικαίως, μαζί με τον Βασίλη Τσιτσάνη, είναι οι θεμελιωτές της ανάδειξης των Τρικάλων σε πρωτεύουσα του λαϊκού τραγουδιού.
Αυτή η πρωτεύουσα, εκτός από το Μουσείο Τσιτσάνη, αποκτά και έναν χώρο , στον οποίο με σύγχρονο τρόπο και έντονη αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών επιτευγμάτων, θα «ανοίγει» την ιστορία των καλλιτεχνών, θα παρουσιάζει διαδραστικά την πορεία και το έργο τους, τιμώντας την προσφορά τους. Και όχι μόνο αυτό: με διάφορα σύγχρονα μέσα παρουσιάζεται ένα παλιό ραδιόφωνο, επιλέγεις μουσική από ψηφιακό τζουκ μποξ, ανασυνθέτεις την εποχή κάθε καλλιτέχνη…. Εκπλήξεις πολλές και πρωτότυπες για την Ελλάδα, σε ένα μουσείο διάδρασης και τέχνης.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης, ο τρικαλινός ηθοποιός και συγγραφέας, Κώστας Κρομμύδας, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να αναλύει το όλο έργο μπροστά στους τρικαλινούς/ες και σε εκλεκτούς προσκεκλημένους. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τις Λαμπρινή Καρακώστα και Ειρήνη Τουμπάκη, με τη συνοδεία της «Ορχήστρας του μουσείου Τσιτσάνη».

- Advertisement -

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ