14.1 C
Trikala
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστής Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας ΦΩΤΟ

Στην κατάμεστη Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών τελέστηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Γεροντίσσης Συγκλητικής Μοναχής, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής η οποία μετέστη προς Κύριον την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

- Advertisement -

Το πρωί στον όρθρο Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας κατά την οποία συνιερούργησαν αδελφοί της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου και πολλοί ιερείς των γύρω περιοχών με την παρουσία πλήθους πιστών, που έφτασαν στην Ιερά Μονή για να συμπροσευχηθούν για την μακαρία ανάπαυση της ψυχής της εκδημησάσης προς Κύριον εναρέτου Μοναχής.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλαν οι αδελφές της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορμπόβου, οι οποίες απέδωσαν μελίρρυτα τους ιερούς ύμνους.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή κατέφθασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος τον οποίο και υποδέχθηκε κατά την τάξη ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος καλωσορίζοντας τον στην Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Γκούρας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος αφού προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας Γκούρας, παρέστη συμπροσευχόμενος στο Δεσποτικό θρόνο.

Με λόγια συγκινητικά για την μακαριστή Μοναχή μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο πνευματικό έργο της μακαριστής.

Η Μοναχή Συγκλητική, υπήρξε ένας πολύ διδακτικός άνθρωπος και ένα αληθινό ξεχωριστό πρότυπο εναρέτου μοναχικής ζωής και πολιτείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι άγιοι αρχιερείς και ο ιερός κλήρος τέλεσε το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Καθηγουμένης Συγκλητικής.

Ακολούθησε Τρισάγιο στον τάφο της Γεροντίσσης.

Να έχουμε την ευχή της.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ