18.8 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τιμήθηκε στα Τρίκαλα η Ημέρα Εθνικής Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων Μικράς Ασίας (βίντεο-φωτό)

Η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Την περασμένη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου  2017 στην πόλη των Τρικάλων πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

- Advertisement -

Γενικός σημαιοστολισμός της πόλης από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου.

Φωταγώγηση των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων  Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου  μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

 Ώρα 10.30  Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Μετά  το  τέλος  της  δοξολογίας  εκφωνήθηκε ομιλία  για το  ιστορικό της επετείου με τίτλο « Οι Σύγχρονοι Εθνομάρτυρες ως Άγιοι» από τον  κ. Ελευθέριο Σαββουλίδη, Θεολόγο και μέλος  της Ευξείνου Λέσχης  Ποντίων &  Μικρασιατών  Ν. Τρικάλων.

Αργότερα στις 11.00  τελέσθηκε Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στην πλατεία  Προσφυγικού Συνοικισμού.

Στην Επιμνημόσυνη δέηση παρίσταντο, Ο πρόεδρος κ. Κοσμάς Αποστολίδης και τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων, Της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της ΣΜΥ (και με άγημα), κ.α.  

Το trikalaola.gr κατέγραψε βίντεο και φωτογραφίες από την Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ