21.9 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού! (68 ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου εορτάστηκε με Εσπερινό η μνήμη του Οσίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού! Και βέβαια κλήρος και λαός ήταν εκεί για να ευχηθούν τα έτη πολλά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, ο οποίος άγει τα Ονομαστήρια το από τον Όσιο Αλέξιο.
Και πράγματα ο σεβάσμιος Δεσπότης όλα αυτά τα χρόνια ως Ποιμενάρχης της τοπικής εκκλησίας έχει αποδείξει ότι είναι άνθρωπος του Θεού, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις χριστιανικές του πράξεις. Ενώ δίπλα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, δείχνοντας το σπουδαίο του ήθος, αφού η συμπεριφορά του προς τον Γέροντα Ιεράρχη είναι όπως του γιου προς τον πατέρα. Και βέβαια η τοπική εκκλησία σαφώς και είναι τυχεροί με τέτοιους Ιεράρχες στο πηδάλιο της…
Να σημειώσουμε ότι ανήμερα της εορτής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα θα παραβρεθεί ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό το μεγάλο σεβασμό που τρέφει προς τον Δέσποτα Αλέξιο, έναν άνθρωπο του Θεού!


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ