13.9 C
Trikala
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του 10ου Συμποσίου Τρικαλινών Σπουδών

Από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 θα πραγμα-τοποιηθεί στα Τρίκαλα (αίθουσα Επιμελητηρίου) το τριήμερο 10ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, το οποίο, όπως και τα εννέα προηγούμενα που άρχισαν από το 1987, διοργανώνει ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων. Στο φετινό Συμπόσιο είναι Συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περ/κή Ενότητα Τρικάλων, το Ίδρυμα Λεωνίδα Μακρή – Ιατρού και το Επιμελητήριο Τρικάλων.
Στο εν λόγω Συμπόσιο παίρνουν μέρος 49 επιστήμονες (καθηγητές πανεπιστημίου, αρ-χαιολόγοι, ιστορικοί, ερευνητές, λαογράφοι, φιλόλογοι κ.ά.) από την Ελλάδα, αλλά και από το Εξωτερικό, οι οποίοι θα προβούν σε ενδιαφέρουσες επιστημονικές ανακοινώσεις σχετικές με την ιστορία, αρχαιολογία, τέχνη, λαογραφία, φιλολογία της περιοχής Τρικάλων.
Τα επιστημονικά συμπόσια, που διοργανώνει ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ., και η έκδοση ανελλιπώς των Πρακτικών τους, συμβάλλουν στην επιστημονική έρευνα και μελέτη της περιοχής Τρικάλων, η οποία παρουσιάζει πολύπλευρο ενδιαφέρον. Για τρεις ημέρες ο Ν. Τρικάλων γίνεται αντικείμενο πολύπλευρης επιστημονικής μελέτης.
Η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη.
Την Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου αποτελούν οι:
1) ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ, καθηγητής Παν/μίου Θεσσαλίας, ως πρόεδρος.
2) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΗΜΑΣ, πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. ως αντιπρόεδρος.
3) ΗΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ, συγγραφέας, ως γραμματέας.
4) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΑΠΠΑ-ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗ, δ/ντρια δημοτικού σχολείου, ως ταμίας.
5) ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΡΙΓΩΝΗ, πρόεδρος Ιδρύματος Λεωνίδα Μακρή, ως μέλος.
6) ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΓΙΑΚΟΣ, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ως μέλος.
7) ΑΝΝΑ ΛΙΑΚΑΤΣΙΔΑ, ειδ. γραμματέας του Φ.Ι.ΛΟ.Σ., ως μέλος.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ