11.2 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση στο γυμνάσιο Φαρκαδόνας για την Ημέρα Γλωσσών

Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από το Συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

- Advertisement -

Το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας θέλοντας να προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα από την μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη διοργάνωσε ειδική εκδήλωση με την υποστήριξη και πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Γυμνασίου κ.Τρίκα Μαίρης Πε 05 Γαλλικής Φιλολογίας και των καθηγητριών Ζήφκου Ε. ΠΕ 07 Γερμανικής Φιλολογίας και Μπόλια Α. ΠΕ09 Οικονομολόγου.

Στόχος η προβολή της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής ποικιλίας της Ευρώπης αλλά και η προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών. Τονίστηκε ότι η εκμάθηση γλωσσών συντελεί στην ανάπτυξη της ανεκτικότητας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των λαών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι επομένως μια ευκαιρία για αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος και ανάδειξη των ακαδημαϊκών, κοινωνικών και οικονομικών ωφελημάτων που πηγάζουν από τη μάθηση άλλων γλωσσών. Σκοπός λοιπόν του εορτασμού είναι η ανάπτυξη της ιδέας ότι κάθε Ευρωπαίος πολίτης συντελεί στην κοινωνική ευημερία της περιοχής, της περιφέρειας, της χώρας του, έχοντας επάρκεια σε περισσότερες από μια γλώσσες. Η ρήση του γερμανού φιλοσόφου J.W.Von Goethe «Όποιος δεν γνωρίζει μια ξένη γλώσσα ,δεν γνωρίζει τίποτα από τη δική του» είναι πιο επίκαιρη από ποτέ στην σημερινή εποχή. Η αύξηση της ατομικής πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης συντελεί στην προώθηση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής πολυμορφίας της Ευρώπης, καθώς και την ενθάρρυνση της δια βίου εκμάθησης γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.

ΦΑ

ΦΑ 2

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ