11.4 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στα Τρίκαλα (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)

Σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, παρουσία κληρικών της Μητρόπολης και βέβαια πλήθος πιστών.
Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιάκωβου του Αδελφοθέου είναι μία από τις αρχαίες λειτουργίες, που τελούνταν στην Εκκλησία τους πρώτους αιώνες. Προέρχεται από την περιοχή των Ιεροσολύμων και θεωρείται η αρχαιότερη σωζόμενη χριστιανική λειτουργία, αφού αποδίδεται στον Άγιο Ιάκωβο, τον “Αδελφό του Κυρίου”.
Από τον 4ο αιώνα μ.Χ., που επικράτησε η θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου σε όλη τη χριστιανική ανατολή, και αργότερα η θεία λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (αυτή που τελείται και σήμερα, οι αρχαιότερες τοπικές λειτουργίες υποχώρησαν.)
Σήμερα η λειτουργία αυτή τελείται τιμητικά μια φορά το χρόνο, στις 23 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιακώβου, και προαιρετικά την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, όπου και πάλι η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του, χωρίς όμως να απαγορεύεται να τελεσθεί οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου.
Οι φωτογραφίες στο facebook του trikalaola.gr

- Advertisement -

Για να δείτε τις φωτογραφίες στη σελίδα τουtrikalaola.gr στο facebook πατήστε να δείτε 35 φωτογραφίες ΕΔΩ και άλλες 20 φωτογραφίες ΕΔΩ.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ