13.7 C
Trikala
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κοπή πίτας και χορός για το Σύλλογο Γυναικών Ν. Τρικάλων-μέλος της Ο.Γ.Ε. (ΒΙΝΤΕΟ-38 ΦΩΤΟ)

Το trikalaola.gr κατέγραψε και αυτή την εκδήλωση με βίντεο και φωτογραφίες.

- Advertisement -

Με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτική πίτας, φίλες και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων –μέλος της Ο.Γ. Ε. έδωσαν δυναμικά το παρόν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο του Δήμου Τρικκαίων. Οι γυναίκες υποδέχονται το 2016 με αγωνιστική αισιοδοξία και γιορτάζουν τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Oμοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Και μπορεί να είναι ξεκάθαρο ότι η χρονιά που έρχεται είναι μια δύσκολή χρονιά για όλους μας, η μαζικότητα όμως της εκδήλωσης επισφράγισε για ακόμη μία φορά ότι στα δύσκολα που έρχονται οι γυναίκες δεν είναι μόνες: Εργάτριες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, συνταξιούχες, νέες, γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, γυναίκες του μόχθου, σμίγουν τις γροθιές τους συνεχίζοντας στο δρόμο του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες τους, για την ισοτιμία και χειραφέτησή τους.

Στο χαιρετισμό εκ μέρους του Δ.Σ., η πρόεδρος του Συλλόγου Ειρήνη Πετράκη αναφέρθηκε χαρακτηριστικά:

“Το 2016 μας υποδέχεται μέσα στην όλο και μεγαλύτερη δίνη της βαρβαρότητας του εκμεταλλευτικού συστήματος για τους λαούς όλου του κόσμου.Eνδο-ιμπεριαλιστικoί ανταγωνισμοί , Πόλεμοι , σφαγές, «τρομοκρατικά» χτυπήματα, προσφυγιά. Νέες γυναίκες με παιδιά πνίγονται στις θάλασσες τις εκμεταλλευτικής ανθρωπιάς ή γίνονται βορά στις ορέξεις των εκμεταλλευτών μέσω της σωματεμπορίας και της πορνείας.»

Αναφερόμενη δε στα καθ’ ημάς, τόνισε πως «… η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την αγαστή σύμπλευση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ετοιμάζει ένα μαύρο μέλλον για το λαό μας, για εμάς, για τα παιδιά μας» ενώ κάνοντας ιδιαίτερο λόγο για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό ανέδειξε τη θέση της Ο.Γ.Ε. λέγοντας χαρακτηριστικά οτι:
«Τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν αφήνουν καμιά μας απ έξω – Ούτε τις σημερινές συνταξιούχους, ούτε τις αυριανές. Χτυπάει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, , που περιπλανιέται από την ανεργία στην ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά, με τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.
Τσακίζει κυριολεκτικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και τη μετατρέπει σε ατομική υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, αλλά συνδέεται άμεσα με τις παροχές υγείας, κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας. Αφορά την άδεια μητρότητας, ασθένειας, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις επαγγελματικές ασθένειες, από εργατικό ατύχημα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάθε μέλους της λαϊκής οικογένειας.Αυτές τις κατακτήσεις δεν μας τις χάρισαν. Είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων. Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση, Όχι μόνο νομιμοποιεί τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, αλλά προχωρά σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση
Η «κοινωνική δικαιοσύνη» της κυβέρνησης ισοπεδώνει προς τα κάτω μισθούς και, συντάξεις, όπως έγινε και με την κατάργηση της πενταετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών.»
Τέλος, τόνισε πως είναι πρόκληση, κυβερνητικά στελέχη να επικαλούνται τη «βιωσιμότητα» των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την ίδια στιγμή που τους οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία τρίβουν τα χέρια τους.
Αναδεικνύωντας τη λύση κατέληξε πως «αυτά τα ζητήματα δε λύνονται με ατομικό τρόπο, αλλά πολιτικά. Αυτές τις προϋποθέσεις θα τις θέσουμε στην ημερήσια διάταξη με την αγωνιστική μας συμμετοχή σήμερα, προετοιμάζοντας τους «… σεισμούς που μέλλονται να έρθουν». Ως ΟΓΕ παλεύουμε ασυμβίβαστα σε αυτή την κατεύθυνση, 40χρόνια τώρα.
Δεν αποδεχόμαστε τη λογική να ζούμε με τα ελάχιστα.
Δε συμβιβαζόμαστε να ζούμε από τα κοινωνικά παντοπωλεία και με τα κουπόνια σίτισης.
Διεκδικούμε να πάρουμε πίσω ότι χάσαμε εμείς και οι οικογένειές μας. Διεκδικούμε όσα μας αξίζουν και μας στερεί το κίνητρο του κέρδους, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις: το δικαίωμα στη δουλειά, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, το μέλλον το παιδιών μας. –

Ό,τι κατακτήθηκε δεν είναι αυτονόητο… Αλλά κι ό,τι χάθηκε δεν χάθηκε για πάντα. Χρειάζεται μαζικός και συλλογικός αγώνας για να κερδηθεί σε ανώτερο επίπεδο και ανεπίστρεπτα, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις πολιτικές της Ε Ε και των κυβερνήσεων.»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ