12.8 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαοθάλασσα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων ΦΩΤΟ

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθούν αύριο οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την , Σεβάσμια Μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Σήμερα τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννη, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου.
Ενώ αύριο την ημέρα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννη και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.
Με την ευκαιρία της Πανηγύρεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων, αλλά και της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Γοργοεπηκόου, την Κυριακή το πρωί και ώρα 11 θα γίνει Πάνδημος η λιτάνευση, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, του Ιερού Κλήρου, των Αρχών της Πόλεως και του Νομού και τον ευλαβή Λάο, των Ιερών Εικόνων Παναγίας Γοργοεπηκόου και Αγίου Νικολάου ως και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου προς την Κεντρική Πλατεία, όπου θα γίνει η αρτοκλασία και το Θείο Κήρυγμα. Της Ιεράς Λιτανείας θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο.

- Advertisement -

DSC_1312 DSC_1313 DSC_1314 DSC_1315 DSC_1317 DSC_1318 DSC_1319 DSC_1320 DSC_1321 DSC_1322 DSC_1323 DSC_1324 DSC_1325 DSC_1326 DSC_1327


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ