12.6 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Με μεγαλοπρέπεια τα Τρίκαλα τίμησαν την μνήμη του Αγίου Στεφάνου (34 ΦΩΤΟ)

Στις 2 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου. Στα Τρίκαλα μεγαλοπρεπώς εορτάστηκε και φέτος στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό στην πόλη των Τρικάλων.
Σήμερα το πρωί τελέστηκε όρθρος και εν συνεχεία πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου. Στην συνέχεια ο σεβάσμιος ιεράρχης μίλησε για την ζωή και το μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Στεφάνου και τόνισε στους πιστούς ότι θα πρέπει η παρουσία του Αγίου να είναι ένα καθημερινό μάθημα για όλους στις δυσκολίες που περνάμε.
Ενώ μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος έκανε την χειροθεσία σε αναγνώστη του ιεροψάλτη του Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου κ. Στεφάνου Χαρίση. Ενός σεμνού ανθρώπου που για χρόνια υπηρετεί αθόρυβα και αποτελεσματικά την εκκλησία.
Να τονίσουμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από το απόγευμα του Σαββάτου με Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Αρχιμ. Χρυσοστόμου Νάση.
Και βέβαια θα πρέπει να το τονίσουμε ότι και φέτος πλήθος πιστών ζήτησαν την βοήθεια του Αγίου Στεφάνου, ενώ ο ακούραστος ιερές του ναού του Αγίου Στεφάνου Οικονόμος π. Στέργιος Γιαννάκος τόνισε για την λαμπρότητα της εορτής του Αγίου αυτό το διήμερο.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ