16 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Με τσάμπουρα και μούστο” μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση στα Τρίκαλα

Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για την εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας την προσεχή Κυριακή 9 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο χώρο της ΚΟΜΔΕ tsipoura2(έναντι Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, έχει τίτλο : «Με τσάμπουρα και μούστο» και αφορά στον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης του τσίπουρου. Θα γίνει ζωντανή αναπαράσταση παραγωγής μούστου (πάτημα σταφυλιού) και απόσταξης. Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση λαογραφικού υλικού με θέμα την αμπελουργία και την απόσταξη από τη συλλογή του κ. Νικολάου Μαρδάνη.
Την εκδήλωση πλαισιώνουν πολιτιστικοί φορείς της περιοχής με χορούς και τραγούδια και θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ με σειρά εμφάνισης: Π.Ε.Σ.Εστιαιώτιδας, Π.Σ.Πρίνους, Λ.Χ.Ο. Κεφαλόβρυσου, Μ.Ε.Σ. Λογγακίου, Μ.Ε.Σ. Παλαιοχωρίου Καλαμπάκας, Μ.Ε.Σ. Σωτήρα Τρικάλων, Ε.Σ. Φωτάδας «Τα Μαυρονέρια», Π.Ε.Σ. Μεγαλοχωρίου, Π.Μ.Λ.Σ.Γυναικών Παλαιομονάστηρου, Π.Σ. Μεγάλου Κεγαλόβρυσου – Αη Γιώργης, Ε.Μ.Σ.Σαραγίων «Η Ζωοδόχος Πηγή», Ε.Μ.Σ. Ροπωτού, Μ.Ε.Σ. Δενδροχωρίου «Το Θεμέλιο», Ε.Π.Σ Κρηνίτσας, Κέντρο Χορού Τρικάλων «Τρίκκη», Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, Σύλλογος Αμπελοκαλλιεργητών και Αμβυκούχων και ο κ.Μαρδάνης Νίκος με έκθεση λαογραφικού υλικού σχετικά με την αμπελουργία και την απόσταξη

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ