12.8 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε το πρόγραμμα της η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων

Ξεκίνησαν τα τμήματα και οι εγγραφές νέων μαθητών για τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων και τα τμήματά της (Μικτή Δημοτική Χορωδία Ενηλίκων και Δημοτική Χορωδία Δωματίου «Αρμονικές Φωνές – Voci Intonate»), του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων.
Οι εγγραφές και οι πρόβες της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα της χορωδίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε ένα από τα παραπάνω σχήματα, τις ημέρες των προβών της χορωδίας, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 8:30μ.μ. – 10:μ.μ.
Επίσης η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων πραγματοποιεί τις ίδιες ημέρες και ώρες (Τρίτη και Πέμπτη 8:30μ.μ. – 10:μ.μ.), «Συναντήσεις Γνωριμίας» με τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, οι οποίες απευθύνονται προς κάθε ενδιαφερόμενο, από 20 ετών και άνω, με ελεύθερη είσοδο, οι οποίοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παραβρεθούν σε μέρος της πρόβας της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων και να δουν τον τρόπο μουσικής διδασκαλίας.
Επικοινωνία – Εγγραφές: Ελένη Ζιάκα (Μαέστρος), 6974648801
Στη σελίδα της ΔΧΤ στο Facebook (https://www.facebook.com/TheMunicipalChoirOfTrikala)
ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου choirtrik@yahoo.gr, eleniziaka@yahoo.gr.

- Advertisement -

Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων ιδρύθηκε το 1976 και σήμερα λειτουργεί υπό την ευθύνη του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδέιας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων. Είναι μικτή, a capella χορωδία. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές χορωδιακές συναντήσεις, φεστιβάλ και διεθνείς διαγωνισμούς, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Αξιοσημείωτα στιγμιότυπα από την πορεία της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων αποτελούν η συνεργασία με τον διεθνούς φήμης μπάσο Δημήτρη Καβράκο και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, στα Τρίκαλα το 2002, η συμμετοχή στον Διεθνή Διαγωνισμό “Festa Musicale”, στο Όλομουτς της Τσεχίας το 2003, όπου απέσπασε ασημένιο μετάλλιο και τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 173 συμμετέχουσες χορωδίες, καθώς και τιμητική διάκριση. Τέλος, η συμμετοχή της στο 10ο διεθνή διαγωνισμό Χορωδιών που έγινε στη Βουδαπέστη το 2005, όπου απέσπασε δύο χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες κλασική και φολκλόρ. Σημαντική είναι επίσης και η δισκογραφική εργασία της Χορωδίας στο έργο του Δ. Παπαποστόλου “Missa Greca II”, με συμμετοχή της ορχήστρας δωματίου “Pro Art”, και άλλων χορωδιακών συγκροτημάτων, σε κείμενο της Ελληνικής Ορθόδοξης Λειτουργίας. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει έργα όλων των μουσικών εποχών, όπως μοτέτα της Αναγέννησης, έργα Κλασσικών συνθετών, Ελληνικά Δημοτικά, Λαϊκά, σύγχρονα τραγούδια και Εκκλησιαστική Μουσική. Παράλληλα, η Χορωδία είναι μέλος διαφόρων Χορωδιακών Οργανισμών, ελληνικών και ξένων: «Στέγη Χορωδιών», «Ένωση Χορωδιών Ελλάδος», “Musica – Mundi Interkultur Foundation”, “International Federation for Choral Music” (I.F.C.M.), καθώς έχει και την αυτόνομη παρουσία της στον διαδικτυακό χώρο, με δική της ιστοσελίδα. Επιπρόσθετα, συμμετέχει στα πανελλήνια συνέδρια Χορωδιών, με σκοπό την ανανέωση και τον εμπλουτισμό του υλικού της. Τη καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει η μαέστρος κα Ελένη Ζιάκα.

Η Δημοτική Χορωδία Δωματίου «Αρμονικές Φωνές – Voci Intonate» αποτελεί το νεανικό τμήμα της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων και ιδρύθηκε το 2007. Ήδη αποτελείται από 15 τουλάχιστον ενεργά μέλη που πραγματοποιούν τις πρόβες τους στην αίθουσα της Δημοτικής Χορωδίας. Είναι όλοι τους νέοι άνθρωποι με αγάπη στο χορωδιακό τραγούδι όποιας μορφής, ύφους, εποχής και συνθέτη. Τη καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας δωματίου έχει η μαέστρος κα Ελένη Ζιάκα.


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ