12.3 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου (ΒΙΝΤΕΟ-25 ΦΩΤΟ)

Μεγαλοπρεπείς εκκλησιαστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 1 (ανήμερα του Πάσχα) και χθες 2 Μαΐου (Αγίου Γεωργίου) 2016, προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, στο Μικρό Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.

- Advertisement -

Ανήμερα του Πάσχα 1 Μαΐου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός  στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του χωριού και στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου παρουσίασαν διάφορους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.

Χθες Δευτέρα του Πάσχα, εορτή του Αγίου Γεωργίου, εψάλλει η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο. Στη συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού και εν συνεχεία τελέσθηκε η Αρτοκλασία στο προαύλιο του Ναού.

Αμέσως μετά παρουσιάστηκαν διάφοροι χοροί από τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου και στο τέλος όλοι μπήκαν στο χορό. Συγχρόνως υπήρξε έκθεση παλιάς φωτογραφίας στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού με την τεράστια συλλογή.

Το trikalaola.gr κατέγραψε εξολοκλήρου τις εκδηλώσεις με βίντεο και φωτογραφίες και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί διπλό DVD και μονταρισμένο με δύο κάμερες θα ανεβάσουμε όλο το υλικό στο trikalaola.gr

Δείτε τώρα προς το παρόν ένα ενδεικτικό βίντεο με διάφορα πλάνα από τις διήμερες εκδηλώσεις με λίγες φωτογραφίες και τα υπόλοιπα όταν ολοκληρωθούν τα μοντάζ.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ