11.4 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ ΦΩΤΟ

Εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας την Αγία Βαρβάρα τη Μεγαλομάρτυρα, τον νέο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ και τον Ιωάννη το Δαμασκηνό, μία μέρα ιδιαίτερη για την πόλη της Καλαμπάκας και την Ιερά Μητρόπολή Σταγών και Μετεώρων, καθώς εορτάζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ.

- Advertisement -

Στον Ιερό Ναό Αγ. Βησσαρίωνος το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Αυλώνος κ. Χριστόδουλος και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Σταγών και Μετεώρων σε κλίμα συγκίνησης δέχθηκε τις εόρτιες ευχές πλήθους πιστών Καλαμπακιωτών, αλλά και Τρικαλινών, ηγουμένων και μοναχών των Ιερών Μονών μας, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, του Δήμαρχου Καλαμπάκας, Αντιδημάρχων και μελών της δημοτικής αρχής, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας.

Νωρίτερα το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Μεγ. Μετεώρου, Αρχιμανδρίτης Νήφων. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο και την παραδειγματική και χαρισματική προσωπικότητα των τριών Αγίων της ημέρας επικεντρώνοντας στο ιδιαίτερο γνώρισμα τους, την αυταπάρνηση.

Αναφερόμενος δε στην πορεία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας εξήρε το επί πολλών ετών αξιοθαύμαστο έργο του προς την κοινωνία της Καλαμπάκας υπογραμμίζοντας τη μεγάλη και σπουδαία παρουσία και προσφορά του στην πνευματική κίνηση της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, αλλά και της Εκκλησίας γενικότερα, και του ευχήθηκε τις θερμότερες ευχές για την ονομαστική εορτή του.

Δεν παρέλειψε μάλιστα αναφερόμενος στην πρόσφατη ιστορική για την τοπική μας κοινωνία απόφαση περί μονιμοποίησης της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων και κάνοντας μια σύντομη ιστορική διαδρομή στα γεγονότα που μας έφεραν ως εδώ, να επισημάνει το σθένος, την ταπεινοφροσύνη και την υπομονή που επέδειξε ο Ποιμενάρχης μας καθ’ όλη τη διάρκεια των δύσκολων ετών που βίωσε.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όλοι προσήλθαν για να του ευχηθούν απευθύνοντας τις πατρικές του ευχές στο ποίμνιο.

2 3 4 6

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ