12.8 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου

Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία!

- Advertisement -

«Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές, στην ηρωική γενιά του 1821, η οποία οδήγησε στην Ελευθερία του σκλαβωμένου Ελληνισμού».
Με μεγάλη επιτυχία και σε μια εξαιρετικά συγκινητική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Η γιορτή περιλάμβανε ύμνους, χορούς, ποιήματα, αφηγήσεις και θεατρικά δρώμενα, βασισμένα στη σπουδαία θεατρική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλη «Το μεγάλο μας τσίρκο», στέλνοντας επίκαιρα μηνύματα που άγγιξαν τις ψυχές των μαθητών αλλά και όλων των παρευρισκομένων.
Οι μαθητές μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, Φωτιάδου Μαρία, Στεφοπούλου Ευαγγελία, Τριμίντζιου Νατάσσα και Τσαντίλα Σωτήρη, συνεργάστηκαν με διάθεση και όραμα για την πραγματοποίηση της γιορτής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Κάκλα Βασιλική, διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης ν. Τρικάλων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων , πολλοί γονείς – κηδεμόνες και παππούδες των μαθητών μας.
Στο τέλος της γιορτής, η κ.Κάκλα συγχάρηκε με θερμά και συγκινητικά λόγια τους μαθητές και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από τη ζωντάνια, την αμεσότητα και την άρτια παρουσίαση όλης της γιορτής.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων «Ασκληπιός» και το θεατρικό εργαστήρι του δημοτικού θεάτρου Τρικάλων για την ευγενική παραχώρησή τους, των στολών και κουστουμιών.

2 3


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ