21 C
Trikala
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου σε Βροντερό και Ελάτη

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου ο δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας παραβρέθηκε στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν πρώτα στην Τ.Κ Βροντερού, όπου παρακολούθησε την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντερού συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανάσιο Γιαννοτάκη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βροντερού κ. Κων/νο Πάνου, τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Καλαμαρά,και την δημοτική σύμβουλο κ. Λαμπρινή Οικονόμου.
Στην συνέχεια μετέβη στην Ελάτη όπου στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου παρακολούθησε την Θεία λειτουργία που τέλεσε ο Πρεσβύτερος Πατέρας Βασίλειος Πλιάτσικας,και ακολούθως την Αρτοκλασία που έλαβε χώρα στον αύλιο χώρο της εκκλησίας. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελάτης κ. Βασίλειος Χαμτσάς, η δημοτική σύμβουλος κ. Λαμπρινή Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθ. Γιαννοτάκης. Χαιρετισμό έκανε ο δήμαρχος Κων/νος Μαράβας ευχόμενος Χρόνια Πολλά τονίζοντας ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι συμπαραστάτης στις Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όλων των φορέων ηθικά και οι οικονομικά όσο επιτρέπουν τα οικονομικά του Δήμου.
Μετά το προσκύνημα της Εικόνας από τους πιστούς στο υπέροχο ειδυλλιακό του εξωτερικού χώρου της εκκλησίας το χορευτικό της Ελάτης χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλισσας κ. Στέλλας Μπλάνα.
Προσφέρθηκε φαγητό σε όλους (κριθαράκι- κρέας) σε όλους που ετοίμασαν οι μάγειροι του χωριού, ενώ την οργάνωση είχαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο με την συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Ελάτης και του Συλλόγου Γυναικών Ελάτης, με παρούσα την Πρόεδρο κ. ‘Εφη Αγνάτου και των μελών του Δ.Σ.
Την παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου ο δήμαρχος Κων/νος Μαράβας παρακολούθησε τον Εσπερινό πρώτα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πιαλείας και κατόπιν στην Λυγαριά παρακολούθησε τον Εσπερινό στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ