10.2 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού στο Γυμνάσιο Πύλης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Πύλης την περασμένη Δευτέρα οι αθλητικές εκδηλώσεις της πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στα πλαίσια του «Κοινωνικού σχολείο» και με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Οι εκδηλώσεις ήταν προγραμματισμένες να γίνουν την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, αλλά είχαν αναβληθεί λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

- Advertisement -

2
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Πανάγος Βασίλης στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η άσκηση για τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων. Τόνισε ότι ο αθλητισμός συμβάλει σημαντικά στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των νέων και προάγει τη συμφιλίωση και ισότητα των ανθρώπων ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου, χρώματος και θρησκείας.

3
Στις αθλητικές δραστηριότητες, πήραν μέρος όλα τα παιδιά του σχολείου. Στο πλευρό βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ενθάρρυναν την προσπάθεια τους και συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων.
Επίσης, διεξήχθησαν αγώνες σκυταλοδρομίαςμεταξύ των τμημάτων και αγώνες αθλοπαιδιών αποτελούμενες από μικτές ομάδες. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν αγώνες βόλεϊ, μπάσκετ και ποδόσφαιρου υπό την επίβλεψη του καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Δημήτρη Κορομπλή. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Ρατσισμός και ξενοφοβία δεν έχουν θέση στα σχολεία» και «διαφορετικότητα και ισότητα σ’ όλη την ανθρωπότητα».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ