11 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πανηγυρικά Εόρτασε ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής Αθαμανίας Τρικάλων (φωτο)

Με τις Ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, στον ομόνυμο Ιερό Ναο του ορεινού Χωριού ΑθαμανίαςΤρικάλων.

- Advertisement -

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 το απόγευμα, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία η Παράκληση της Αγίας Παρασκευής προς Ευλογία των Πιστών.

Ανήμερα της Εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου ιερούργησε ο Σταυροφόρος-Οικονόμος π. Δημήτριος Ζιώγας, ο οποίος κύρηξε και τον Θείο Λόγο και ομίλησε καταλλήλως για τον Βίο και τα μαρτύρια κατά τα οποία υπέστη η Αγία μας.

Εν συνεχεία, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους του Χωριού, όπου την συνόδευσαν πολλοί Πιστοί που κατέκλεισαν από νωρίς τον Ναό, απο τα γύρω χωριά, αλλά και από την Πόλη των Τρικάλων.

Έπειτα στο προαύλιο του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε η Ευλογία των Άρτων και διαβάστηκε το Ύψωμα της Αγίας.

Τέλος, στην Πλατεία του Χωριού, τελέσθηκε από τον Ιερέα Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των Πεσόντων Αδερφών και κατάθεση στεφάνων.

Μετά το πέρας αυτής, ακολούθησε Πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική κατώ απο τα πλατάνια, έτσι ώστε να διασκεδάσει ο κόσμος, που ανηφόρησε προς την Αθαμανία για να τιμήσει την Αγία.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ