16.6 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα το βιβλίο του Γιώργου Λιάνη «Τσιτσάνης αιώνιος καλπασμός» ΦΩΤΟ

Το τελευταίο βιβλίο του Γιώργου Λιάνη «Τσιτσάνης αιώνιος καλπασμός» παρουσιάστηκε χθες Σάββατο στα Τρίκαλα. Την εκδήλωση πραγματοποίησε το βιβλιοπωλείο «ΕΠΙΛΟΓΗ» της Ανθούλας Αλεξανδρή και ο Εκδοτικός Οργανισμός ΛΙΒΑΝΗ, με την υποστήριξη του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ».

- Advertisement -

Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων με ομιλητές τον Θεόφιλο Αναστασίου, φιλόλογο-συγγραφέα και τον ίδιο το συγγραφέα. Την παρουσίαση έκανε ο Γιώργος Αλεξανδρής. Ενώ το ενδιαφέρον των τρικαλινών ήταν μεγάλο και φάνηκε από την παρουσία τους στην αίθουσα.

Το Βιβλίο

Ο Γιώργος Λιάνης, με μεγάλη δημοσιογραφική καριέρα στον τύπο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, συγγραφέας αρκετών βιβλίων, εκλέχτηκε εννιά φορές Βουλευτής Φλώρινας και διετέλεσε δυο φορές Υφυπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Λάτρης του λαϊκού τραγουδιού και του Τσιτσάνη τον οποίο χαρακτηρίζει ως Εθνικό Συνθέτη, στο τελευταίο του βιβλίο με το συμβολικό τίτλο «ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ αιώνιος καλπασμός» γράφει για τη ζωή και τη μεγάλη του προσφορά στο λαϊκό τραγούδι.

Καταθέτει σε μια εμπεριστατωμένη βιογραφία -εργογραφία την προσωπική του σχέση με το συνθέτη, περιγράφει μαρτυρίες και απόψεις ανθρώπων που έζησαν κοντά του ή ασχολήθηκαν με το έργο του .

Είναι ένα βιβλίο χρονικό, ένα βιβλίο δοκίμιο για τον καταξιωμένο στη συνείδηση του λαού συνθέτη και το τρικαλινό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το συγγραφέα που μαζί με το συντοπίτη Θεόφιλο Αναστασίου, μέσα από την έρευνα και την ανάλυση του λαϊκού τραγουδιού αναγνώρισαν τη συμβολή του Τσιτσάνη στο δημιουργικό εκσυγχρονισμό του λαϊκού τραγουδιού.

DSC_0137 DSC_0138 DSC_0139 DSC_0140 DSC_0141 DSC_0142 DSC_0143 DSC_0145 DSC_0146 DSC_0147 DSC_0148 DSC_0149 DSC_0150

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ