11.1 C
Trikala
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πασχαλινή γιορτή στα Δημοτικά Σχολεία Ταξιαρχών και Μεγαλοχωρίου

Είσαι… κλούβιο αυγό!

- Advertisement -

Γιατί βάφουμε το Πάσχα αυγά; Γιατί τα βάφουμε κόκκινα; Και στην Γερμανία βάφουν αυγά, κι αν ναι τι χρώμα; Ποια αυγά σπάζουν πιο εύκολα στο τσούγκρισμα;

IMG_2315

Στα Δημοτικά Σχολεία Μεγαλοχωρίου και Ταξιαρχών στο μάθημα των γερμανικών οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης, λύσαμε και φέτος τις απορίες μας για το Πάσχα εξετάζοντας το θέμα από μια διαφορετική σκοπιά.

IMG_2348

Συγκρίναμε ελληνικά και γερμανικά έθιμα, κατασκευάσαμε πασχαλινά καλαθάκια, οι μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων ανταλλάξαμε πασχαλινές χειροποίητες κάρτες, μάθαμε γερμανικά πασχαλινά τραγούδια, συγκρίναμε παροιμιακές φράσεις με θέμα το αυγό στα ελληνικά και στα γερμανικά, φάγαμε σοκολατένια αυγουλάκια  και το σημαντικότερο για μας μάθαμε αλλά …παίζοντας!

IMG_2346

Και τι δεν παίξαμε! Το γερμανικό παιχνίδι «είσαι κλούβιο αυγό», αυγοδρομίες, το κυνήγι των πασχαλινών αυγών, παντομίμα με θέμα γερμανικό πασχαλινό λεξιλόγιο και διάφορα άλλα.

Βέβαια όλα αυτά με την σύμφωνη γνώμη των διευθυντών των δύο Δημοτικών σχολείων, της κυρίας Ελένης Τζαβέλα, διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Ταξιαρχών και του κυρίου Λεωνίδα  Τσανταρλιώτη  διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μεγαλοχωρίου και με την συνδρομή της καθηγήτριας μας των γερμανικών κυρίας Ρίτας Ρουσιαμάνη, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ!

Και τώρα που ξέρουμε το μυστικό, προσέξτε,… στο τσούγκρισμα των αυγών δεν θα μας νικήσει κανείς!!!

Καλό Πάσχα! Frohe Ostern!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ