11.2 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα Τρίκαλα τίμησαν τον Άγιο Παντελεήμονα (φωτο )

Με κάθε Μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη Λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα στα Τρίκαλα, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, στο ομόνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016 το απόγευμα, στον αύλιο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελήμονος.
Το Ιερό Λείψανο, συνόδευε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος το παρέδωσε στον Σεβ. Μητροπολίτη Αμαντίας (Αρχιεπισκοπή Αλβανίας) κ. Ναθαναήλ, ο οποίος κατάγεται απο την Πόλη μας και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στα Τρίκαλα.
Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή πολλών ιερέων της Μητροπόλεως , καθώς και με την παρουσία  εκατοντάδων Πιστών.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Πύλης, Σταυροφόρος-Οικονόμος π. Δημήτριος Κατσαρός, ο οπόιος μίλησε ιδιαίτερα για την σημασία της Αγιοσύνης.
Τέλος, έξωθεν του Ιερού Παρεκκλησίου, τελέστηκε από τους δυο Ιεράρχες η ακολουθία της Αρτοκλασίας και εν συνεχεία ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ, για την παρουσία του  και του επενθύμησε την ιδιαίτερη Αγάπη και Εκτίμηση που τρέφουν προς το πρόσωπό του, τόσο ο Σεβ. Μητροπολίτης π. Τρίκκης & Σταγών κ. Αλέξιος όσο και η Ελαχιστοτητά του.
Βόπης Αναστάσιος
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ