13.5 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τους αποχαιρέτησαν με δάκρυα συγκίνησης (ΦΩΤΟ)

Συγκινητική η ατμόσφαιρα στο ΕΠΑ.Λ Φαρκαδόνας κατά την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμή των Ρουμάνων επισκεπτών

- Advertisement -

Στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius

Δια βίου Μάθηση – Διμερείς Σχολικές Συμπράξεις.

Αποχαιρετιστήρια η εκδήλωση που διοργάνωσαν πριν από λίγες ημέρες στο Επαγγελματικό Λύκειο Φαρκαδόνας, εκπαιδευτικοί και μαθητές για τους συναδέλφους και τους συμμαθητές τους που βρίσκονταν εδώ κι ένα δεκαπενθήμερο στην περιοχή. Συγκεκριμένα, μαθητές σχολείου της Ρουμανίας με συνοδούς τρεις εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας στα πλαίσια της συμμετοχής τους σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης COMENIUS – Διμερών Σχολικών Συμπράξεων εγκεκριμένο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) με αριθμό σύμβασης 2013-GR1-COM07- 15169 1 με τίτλο προγράμματος ‘’Our Life Like a Story’’.

Η παραμονή των Ρουμάνων εκπαιδευτικών και μαθητών, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ τα παιδιά δέθηκαν μεταξύ τους,  αναπτύσσοντας  μεταξύ τους μια στενή φιλία, μέσα από την οποία αναδείχθηκαν αξίες κι αυτό φάνηκε στη διάρκεια της πολυήμερης φιλοξενίας. Τα δάκρυα κατά την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση δεν άργησαν να κυλήσουν από τα μάτια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Όλοι τους θα θυμούνται τις όμορφες στιγμές που βίωσαν στη Φαρκαδόνα, ενώ η φιλία θα κρατήσει για χρόνια με τη βοήθεια της τεχνολογίας όπως πιστεύουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων.

Επιπλέον, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων σχολείων είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν για την σύνταξη της τελικής έκθεσης υλοποίησης του προγράμματος και τα παραδοτέα προϊόντα που στην συνέχεια θα υποβληθούν στις κατά τόπους Εθνικές Μονάδες υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης.

Τα οφέλη που αποκόμισαν οι μαθητές από τη συνεργασία των δύο σχολείων θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα εξής:

  • να μάθουν για τον πολιτισμό και τις ζωές άλλων λαών,
  • να προβληματιστούν πάνω στις ομοιότητες και τις διαφορές των λαών,
  • να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα πολιτισμού, πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας,
  • να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στις ξένες γλώσσες και στη χρήση των υπολογιστών,
  • να αποκομίσουν χρήσιμες και ουσιαστικές εμπειρίες και να αντιληφθούν την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης.

Ουσιαστικά πρόκειται για δράσεις που υποστηρίζουν τους νέους πολίτες να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργοί πολίτες.

Κείμενο: Γαλάνης Αχιλλέας


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ