13.7 C
Trikala
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

“Το πνεύμα των Χριστουγέννων» από το ΔΩΤ

Μια πρωτότυπη μουσικοαφηγηματική παράσταση παρουσίασε το βράδυ του περασμένου Σάββατου 20 Δεκεμβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων του τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων. Στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του, παρουσίασε ΄΄ Το Πνεύμα των Χριστουγέννων ΄΄ σε μουσική Ανδρέα Τσέγα και στίχους Παρασκευή Αλέξη , παράσταση εμπνευσμένη από τη νουβέλα του Καρόλου Ντίκενς. Ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων και το θερμό χειροκρότημά τους αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση για τους συντελεστές.
Στο θέμα της παράστασης και τα μηνύματά του αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παστεργίου και συνάμα έδωσε τις δικές του ευχές για τις γιορτινές τούτες ημέρες.
Σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα κι ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, η Ορχήστρα Δωματίου και το φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου ερμήνευσαν την πρωτότυπη μουσική του κ. Ανδρέα Τσέγα, που συνέθεσε ειδικά για την παράσταση, σε στίχους της ποιήτριας κ. Παρασκευή Αλέξη. Η κ. Παρασκευή Αλέξη κατάγεται από τη Δεσκάτη Γρεβενών και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα. Η πρώτη της ποιητική συλλογή «Τάξη ονείρων» (Εκδόσεις Αστρολάβος) κυκλοφόρησε το 2012 ενώ ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στην επιστημονική επετηρίδα «Τρικαλινά» και στα λογοτεχνικά περιοδικά «Παρέμβαση» και «Κοράλλι».

- Advertisement -

2 3 4 5
Την ερμηνεία των τραγουδιών είχε κ. Θωμάς Σιώμος , ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές και παρακολούθησε μαθήματα μουσικής (κιθάρα, τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά). Έγραψε μουσική για θέατρο. Κυκλοφόρησε τρείς δισκογραφικές δουλειές «Καράβι αταξίδευτο» «Σκουριά στου έρωτα τη βρύση», «της νύχτας οι καθρέφτες ». Πτυχιούχος Μονωδίας από το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων. Είναι καθηγητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Στο ρόλο του Σκρούτζ ο ηθοποιός Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, συνομιλώντας επί σκηνής με τον ηθοποιό Σάκη Μπιλιάλη, στο ρόλο των φαντασμάτων, ενώ στο ρόλο της αφηγήτριας η κ. Βίκυ Ιακωβάκη.
Το έργο του Καρόλου Ντίκενς, αν και έχουν περάσει εκατόν εβδομήντα χρόνια από την ημερομηνία της πρώτης δημοσίευσής του το 1843 κρατά αναλλοίωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων γιατί είναι ένας ύμνος προς τη ζωή και την αγάπη, ενθουσιάζοντας το κοινό, που ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων ευχαριστεί θερμά :
την κ. Παρασκευή Αλέξη που εμπνεύστηκε από την ιστορία του Ντίκενς και την μετέτρεψε σε στίχους και αποτέλεσαν τη βάση της μουσικής αυτής παράστασης .
τον κ. Θωμά Σιώμο που για μια ακόμη φορά συνεργάζεται μαζί μας για την δημιουργία της παράστασης .
Τους ηθοποιούς Παναγιώτη Ζαχαρόπουλο, Σάκη Μπιλιάλη και Βίκυ Ιακωβάκη, για την υπέροχη ερμηνεία τους.
Την ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων που αποτελούνταν από τους μουσικούς :
Βιολιά: Δημήτρης Μπέλλος
Κατερίνα Ζούζουλα
Πρόδρομος Κούκος
Φλάουτο: Χριστίνα Αλεξανδρή
Τρομπόνι : Γεώργιος Αγγελάκης
Μπάσο: Κώστας Λάμπας
Ντράμς: Σάκης Μακρής
Πιάνο: Ανδρέας Τσέγας
Τραγούδι : Θωμάς Σιώμος και
το Φωνητικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων που αποτελούνταν από σπουδαστές του Ωδείου:
Ελευθερία Στεφάνου, Σχορετσιανίτη Γεωργία, Αποστόλης Ηλιόπουλος, Έλενα Τζήμα, Νίκος Μουργελάς, Μελίνα Μπουτσιωλη, Χρυσοβαλάντια Δρούγκα, Αλεξάνδρα Καρκανιά , Διονυσία Σάρρη, Ελευθερία Κρανιά, Εύα Μακρή, Μαρίνα Σιακαβάρα, Βένια Μπουζούρα

Επίσης ευχαριστούμε το κατάστημα ΄΄ σβούρα ΄΄ κ. Ελένης Ποζιού και το παιδικό σταθμό ΄΄ Ζουμερά Πορτοκαλάκια ΄΄ για την ευγενική παραχώρηση των σκηνικών της παράστασης

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ