16 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας» προβάλλεται την Τρίτη στα Τρίκαλα

Όταν στις 11 Ιουνίου του 2013 η κυβέρνηση έκλεισε μέσα σε πέντε ώρες την ΕΡΤ, με μια ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο σε καμία δημοκρατική ευνομούμενη χώρα παγκοσμίως, ο Γιώργος Αυγερόπουλος και οι συνεργάτες του άρχισαν να καταγράφουν ό,τι συνέβαινε.
Από το υλικό των πρώτων στιγμών, παρήχθη ένα μικρό 9λεπτο βίντεο, μίαrough cut sequence που ονομάστηκε “Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας”. Εκείνες τις ώρες όμως δεν υπήρχε η σκέψη για την δημιουργία ενός ξεχωριστού project. Το υλικό προοριζόταν για το AGORA, το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για την ελληνική κρίση, που γυρίζεται τα τελευταία 4 χρόνια.
Ωστόσο, μετά από όλα όσα ακολούθησαν και την τροπή που πήρε η υπόθεση, τη διεθνή κατακραυγή, την κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος και την εγχώρια πολιτική κρίση “Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατία”, από 9 λεπτά μετεξελίχθηκε σε μια ταινία μιας ώρας.
Το ντοκυμαντέρ «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» θα προβληθεί την Τρίτη, 10 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, μετά την εκδήλωση συζήτηση που διοργανώνουν οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ στα Τρίκαλα, τη Λάρισα και την Καρδίτσα με θέμα «απολύσεις, ανεργία, αντίσταση και προοπτική».
«Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας» καταγράφει από την αρχή ως το τέλος όλα όσα συνέβησαν στην υπόθεση της ΕΡΤ. Κυρίως δίνει απαντήσεις στο ερώτημα, «γιατί η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ;».
Η 11η Ιουνίου 2013 σημαδεύτηκε από κάτι πρωτοφανές για τα παγκόσμια χρονικά. Πουθενά και ποτέ σε ευνομούμενες δημοκρατικές κοινωνίες, κυβέρνηση δεν έκλεισε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση μιας χώρας, και ειδικά με τέτοιον τρόπο ο οποίος χαρακτηρίστηκε αυταρχικός και αντιδημοκρατικός.
Στο πλαίσιο του ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας διοργανώνουν την προβολή του ντοκυμαντέρ «Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας», στις 9 το βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Τέλος, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Γιώργο Αυγερόπουλο και την ομάδα του, καθώς και την εταιρία smallplanet, όπως επίσης και την εταιρία διανομής feelgoodentertaintment, που επέτρεψαν την ελεύθερη προβολή του ντοκυμαντέρ στα Τρίκαλα με αφορμή τον ένα χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ