19 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φώναξαν όχι στην βία κατά των γυναικών

Την Κυριακή 22/11/2015 το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων συμμετείχε με ενημερωτικές παρουσιάσεις στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών και το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φαρκαδόνας κα Αναστασία Χαλβατζά.
Στις 25/11/2015, ημέρα που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, τα στελέχη του Σ.Κ παραβρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο με ενημερωτικό έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό. Την ίδια ημέρα στέλεχος του Κέντρου παραχώρησε δύο ολιγόλεπτες συνεντεύξεις σε ενημερωτικές ραδιοφωνικές εκπομπές και μία συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα.
25-11-2015:
-ΕΡΑ Θεσσαλίας μεσημεριανή εκπομπή της Ελπίδας Κουτσογιάννη ,από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων
– 1ο Πρόγραμμα- ΕΡΤ ,μεσημεριανή ραδιοεφημερίδα με την Αλίκη Παπαναστασίου
– Τοπική εφημερίδα «Έρευνα», Το Ρεπορτάζ της «Ε», συνέντευξη στην Ελένη Χολέβα
Τέλος στις 27/11/2015 το Σ.Κ συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργάνωσε η Ε.Ε.Τ.Α.Α στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με θέμα : «Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στο επίκεντρο της Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Στα πλαίσια του συνεδρίου, στέλεχος του Σ.Κ εκπροσώπησε το Κέντρο με εισήγηση, παρουσιάζοντας το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου στα δύο χρόνια λειτουργίας του, μέσα από την διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το φαινόμενο της έμφυλης βίας, αλλά και μέσα από την δημιουργία ενός δικτύου για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν για τις γυναίκες θύματα βίας που επισκέπτονται το Σ.Κ. Τονίστηκαν ιδιαίτερα κάποιες εμπειρίες από συγκεκριμένες συνεργασίες και δράσεις, καλές πρακτικές, δυσκολίες που προέκυψαν, αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ