11.4 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Συνέντευξη του Κώστα Σκρέκα στη Realnews

- Advertisement -

Σε πρόσωπο των ημερών για τα Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης αναδεικνύεται ο Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει αναδείξει σειρά ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία της Κυβέρνησης και την καθημερινότητα των πολιτών.

Αυτή τη Κυριακή φιλοξενήθηκε ολοσέλιδη συνέντευξή του στην εφημερίδα  Realnews  και μίλησε για όλους και για όλα. Την αξιολόγηση και το αίτημα της Ν.Δ. για προσφυγή στις κάλπες, τη πολιτική συμμαχιών της Ν.Δ. και την Κυβερνητική πρόταση που καταθέτει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά:

Συνέντευξη Κώστας Σκρέκας – Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΝΔ

 

 

-Κύριε Σκρέκα η αξιολόγηση φαίνεται πως κλείνει. Παρόλα αυτά η ΝΔ επιμένει στις πρόωρες κάλπες.

 

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η ΝΔ δε ζητάει εκλογές επειδή δεν κλείνει η αξιολόγηση. Ζητάει εκλογές  γιατί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαλύει τη χώρα, τον παραγωγικό ιστό, ότι υγιές έχει απομείνει,  χάνεται και οι πολίτες βυθίζονται στην απόγνωση. Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και δεν υπάρχει καμία χωρίς στόχευση ούτε στρατηγική. Κάθε μέρα βλέπουμε και μια νέα απόφαση φοροεισπρακτικού χαρακτήρα και κάθε μέρα είμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας να δικαιολογηθούν οι αποτυχίες της Κυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται στρατηγική, πρόγραμμα, σταθερότητα και όχι να κλείσει απλά και όπως-όπως η αξιολόγηση.

 

-Δεν ανησυχείτε όμως μήπως το αίτημα αυτό χάσει έδαφος, αφού όλα δείχνουν πως ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα έχει απώλειες όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας.

 

Το αίτημα της ΝΔ θα γίνεται επιτακτικότερο όσο χειροτερεύει η κατάσταση και όσο δεν αλλάζει πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοναδικός αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η οικονομία βρίσκεται σε ένα συνεχόμενο τέλμα που θα κρατήσει όλο το 2017 για τα καλά και ενδεχόμενα να συνεχιστεί και το 2018. Το 2014 η Νέα Δημοκρατία κατάφερε η Ελληνική οικονομία να γράψει θετικό πρόσημο, να ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξη. Τώρα, το 2017, μετά από δύο χρόνια ολέθριας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βυθιζόμαστε και πάλι. Η αβεβαιότητα έχει ξαναγυρίσει στην Ελληνική κοινωνία που δυστυχεί. Οι Έλληνες φτωχοποιούνται και χάνουν την ελπίδα τους.

Δε βλέπω με ποιο τρόπο μπορούμε να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο, πέρα από μία πολιτική αλλαγή.

 

 

Η ΝΔ τι διαφορετικό θα έκανε για να κλείσει τη διαπραγμάτευση;

 

Η Νέα Δημοκρατία δε θα είχε αφήσει τα πράγματα να φθάσουν σ’ αυτό το σημείο. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και όχι η διαπραγμάτευση. Η χώρα θα είχε γλιτώσει από πολλές περιπέτειες αν η Κυβέρνηση δεν ακολουθούσε τη φορομπηχτική πολιτική που διώχνει επενδύσεις και πτωχεύει αυτές που έχουν απομείνει. Καμία πρωτοβουλία για εκσυγχρονισμό του κράτους, η κρατική μηχανή έχει βαλτώσει, οι επενδύσεις είναι κολλημένες και όλοι περιμένουν να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Εαν η κυβέρνηση καταφέρει μαζί με την αξιολόγηση, να πάρει την ποσοτική χαλάρωση και την ρύθμιση του χρέους δεν θα είναι στην σωστή κατεύθυνση;

 

Ένα καλό μέτρο που θα το είχαμε κερδίσει ως Ελλάδα από την άνοιξη του 2015,  αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε «ρίξει», με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, δεν καλύπτει την καθημερινή καταστροφή που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανεπάρκεια, τις λάθος επιλογές, τις αριστερές εμμονές και τις χρεωκοπημένες ιδεοληψίες.

-Η κυβέρνηση μάλλον θα φέρει σε δυο διαφορετικές ψηφοφορίες τα μέτρα και τα αντίμετρα, για να σας “εκθέσει “, αφού έχετε ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψηφίσετε ολο το δημοσιονομικό πακέτο.

 

Ο κόσμος τους έχει καταλάβει πια και δεν τους πιστεύει. Έχει καταλάβει ότι τα αντίμετρα είναι ακόμη μια τεράστια κοροϊδία που δεν πείθει πια κανένα. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το δημοσιονομικό πακέτο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζοντας την κυβέρνηση που διαλύει τη χώρα. Το success story του κ. Τσίπρα έχει καταρρεύσει και οι πολίτες έχουν καταλάβει καλά στο πετσί τους τη διαφορά ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα.

 

-Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του καταθέτουν προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές όπως οι πρόσφατες για τα εξοπλιστικά και την υγεία σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τα κακώς κείμενα προηγούμενων κυβερνήσεων. Τι λέτε;

 

Η Νέα Δημοκρατία λέει όλα στο φως, αλλά για όλους, όχι επιλεκτικά και όχι για συγκάλυψη και αποπροσανατολισμό των πολιτών. Οι Εξεταστικές Επιτροπές πρέπει να εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό, να διερευνούν γεγονότα και να τεκμηριώνονται με σαφήνεια και  επιχειρήματα. Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να καταθέσει δύο προτάσεις σύστασης Εξεταστικών Επιτροπών που ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

 

Η ΝΔ καταγγέλει την κυβέρνηση για διάλυση, ακόμα και ξεπούλημα της ΔΕΗ. Δεν είστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων ως κόμμα;

 

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του οδηγούν την ΔΕΗ στην απαξίωση και την διάλυση. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σχεδίασε, συμφώνησε με τους θεσμούς  και εφάρμοσε ένα σχέδιο χρεωκοπίας της ΔΕΗ. Γι’ αυτό θα έρθει η ώρα που θα δώσει εξηγήσεις.

 

Η ΔΕΗ οδηγήθηκε σε απώλεια του 80% της χρηματιστηριακής της αξίας σε σχέση με το 2014: από 2,5 δις που αποτιμούνταν το καλοκαίρι του 2014 σήμερα η χρηματιστηριακή της αξία είναι μόλις 600 εκ. ευρώ, τα ληξιπρόθεσμα εκτοξεύτηκαν στα 2,6 δις ευρώ και τα χρέη σε όλους (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, παραγωγούς ΑΠΕ, προμηθευτές) αυξάνονται.

Το δίλλημα που πρέπει να απαντήσουμε ως πολιτεία είναι: να αφήσουμε τη ΔΕΗ να καταρρεύσει και μαζί να καταρρεύσουν περασμένες πολιτικές ή να αλλάξουμε τις πολιτικές για να διασώσουμε τη ΔΕΗ και τον ενεργειακό κλάδο συνολικά.

Ο κ. Τσίπρας επιλέγει το πρώτο γιατί έτσι πιστεύει ότι διασώζει το κόμμα του και αποφεύγει το πολιτικό κόστος. Αλλά τελικά το τεράστιο πραγματικό κόστος αν καταρρεύσει η ΔΕΗ θα το πληρώσουν όλοι οι Έλληνες.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία επιλέγουμε το δεύτερο. Κόντρα στο πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, σχεδιάζουμε μεταρρυθμίσεις και  προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων που θα συμβάλουν σε έναν βιώσιμο ενεργειακό κλάδο, που θα διασφαλίσει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες δουλειές.

 

 

-Η Κατερίνα Παπακώσταπρόσφατα αντικαταστάθηκε στον τομέα υγείας, ουσιαστικά λόγω των αιχμών της για τον Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή και την εξεταστική για την υγεία. Τι λέτε;

 

Σέβομαι απόλυτα όλα τα στελέχη που έχουν συνεισφέρει με τους αγώνες τους σημαντικά στην διαχρονική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για μια καλύτερη Ελλάδα. Ο αντίπαλος όμως είναι απέναντι και προκαλεί μεγάλη ζημιά στη χώρα.

Ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος για την επιλογή των τομεαρχών και οφείλουμε όλοι ενωμένοι να τον στηρίξουμε στην συνολική προσπάθεια για την ανάταξη της πατρίδας μας.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Μετά από σύσκεψη που οργανώθηκε από την Γραμματεία Ν.Τρικάλων του ΠΑΜΕ και συμμετείχαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές, μέλη Δ.Σ. Συνδικάτων-Σωματείων,  εργαζόμενοι, όπου συζητήθηκε το πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον αγωνιστικό εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς, αποφασίστηκαν πολύμορφες παρεμβάσεις που προγραμματίζονται για τη βδομάδα δράσης από την Δευτέρα 24 έως  τις 30 Απρίλη.

 

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Την Τρίτη 25 Απρίλη, εργατικά σωματεία και εργαζόμενοι από Συνδικάτα και συλλόγους θα επισκεφθούν τους πρόσφυγες της Πόλης μας όπου μαζί με το μήνυμα της Πρωτομαγιάς θα δώσουν και είδη πρώτης ανάγκης.
  • Την Πέμπτη 27 Απρίλη  & ώρα 7.00μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, το Συνδικάτο «Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά», τα σωματεία Λογιστών-Ιδιωτικών Υπαλλήλων & οι Εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, διοργανώνουν αντιπολεμική εκδήλωση με θέμα:

«Ο ρόλος του ΝΑΤΟ από την ίδρυσή του έως σήμερα»

(Θα περιλαμβάνει ομιλία- αφηγηματικό – ποιητικό αναλόγιο).

  • Την Δευτέρα 1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ Κεντρική Πλατεία Τρικάλων και ώρα 10.00π.μ. καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.

Εκλεγμένοι Δ.Σ. Σωματείων –Συνδικάτων, συνδικαλιστές,  θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις – περιοδείες – συσκέψεις  σε:  σχολεία και σχολές, σε χώρους Υγείας,  εργασιακούς χώρους, δίνοντας τη μάχη ώστε το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς να γίνει κτήμα όσων περισσότερων εργαζομένων γίνεται.

Να αναδειχθεί η ανάγκη οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την προετοιμασία  Πανεργατικής Απεργιακής απάντησης στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και κουαρτέτο για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ,  καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα-σωματεία στο Νομό μας, να τιμήσουν την Παγκόσμια Μέρα της Εργατικής Τάξης, την 1η Μάη, δυναμώνοντας τους αγώνες του σήμερα.

Μεγαλύτερη τιμή στους ήρωες της Τάξης μας είναι η Αγωνιστική Απάντηση στα μέτρα και αντίμετρα της κυβέρνησης, στα έργα και τις ημέρες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είναι ο οργανωμένος αγώνας με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων στο πλαίσιο της εργατικής πρωτομαγιάς και των εκδηλώσεων του ΠΑΜΕ δίνει στη δημοσιότητα τη διακήρυξη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και καλεί τους εργαζόμενους στα Τρίκαλα στη συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία τη Δευτέρα 1 Μάη και ώρα 10 το πρωί.

 

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα αντιμέτωπους με όλες τις βαριές συνέπειες της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην άλλη της όψη αυτή η πολιτική έχει στον πυρήνα της , τη βαθιά ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με όλο και μεγαλύτερους  κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Στα πενήντα χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, μένει άσβηστη η μνήμη για τα βάσανα, τις διώξεις, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακές και εξορίες που επιστρατεύτηκαν ενάντια στο λαό και το εργατικό κίνημα. Οι μορφές αστικής διακυβέρνησης αλλάζουν, ο στόχος όμως είναι πάντα ο ίδιος:η  με κάθε τρόπο και μέσο διασφάλιση της εξουσίας των μονοπωλίων.

Η Ελ­λη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφεση και Ει­ρή­νη (ΕΕΔΥΕ), απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ και των  ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσ/νικη και σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα: ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ – ΠΟΛΕΜΟΥΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ .

* Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας.

* Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο θάλασσα και τα Βαλκάνια.

* ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Τρικάλων απευθύνει θερμό προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους ,καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, την ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΪΟΥ στις 10 το πρωί!

 

Έχοντας συνείδηση της ευθύνης και του χρέους που έχουμε απέναντι στους εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη ,ανθρωπιά και εργασιακά δικαιώματα ,αγωνιζόμαστε ενωμένοι ενάντια στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές των κυβερνήσεων που τα τελευταία επτά χρόνια έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε οικονομική και κοινωνική εξουθένωση.

 

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας!

 

Η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι: ΞΕΚΑΘΑΡΗ,

ΕΝΩΤΙΚΗ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
  • Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
  • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
  • Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες πάρτε μέρος ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ και ΜΑΖΙΚΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1η ΜΑΗ 2017 και ώρα 10 π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

 

                                           1η ΜΑΗ 2017

               ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΓΩΝΩΝ ΘΥΣΙΩΝ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

 

       ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ

                                ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ  

 

                            ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Δευτέρα 1-5-2017 :

ώρα 10:00 το πρωί: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

ώρα 10:30 το πρωί: Ομιλία

ώρα 11:00 το πρωί: Πορεία-Κατάθεση Στεφάνων

στην Πλατεία Εργάτη.

 

Παρακαλούμε  να  μας  ενημερώσετε  έγκαιρα στο τηλέφωνο     24310-28844  για  την  κατάθεση  στεφάνων.

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη διοργανωνει εκδήλωση την Παρασκευή 28 Απρίλη 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα “Αίγλη” του Ξενοδοχείου “Πανελλήνιο”.

Θέμα της εκδήλωσης “Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η εμπλοκή της Ελλάδας” με ομιλητή τον κ. Γρηγόρη Αναγνώστου Οργανωτικό Γραμματέα της ΕΕΔΥΕ.

Οι φίλοι της Ειρήνης που θα παρακολουθήσουν την ομιλία και τη συζήτηση που θα επακολουθήσει θα βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατείστον πλανήτη όπως και τους σχεδιασμούς που εμπλέκουν τη χώρα μας.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Αγρότες – αγρότισσες

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας ενάντια στο ξεκλήρισμα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Όλοι στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που οργανώνουν ταξικά προσανατολισμένες συνδικαλιστικές εργατικές οργανώσεις που στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μας (ΠΑΜΕ).

Μαζί με τους συμμάχους μας στους αγώνες, τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική που χτυπάει αλύπητα το φτωχό λαό για να εξασφαλίζει μεγάλα κέρδη σε μια χούφτα μονοπώλια, ντόπια και ξένα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, έχουν συμφωνήσει με τους «θεσμούς», την ΕΕ και το ΔΝΤ, για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και με εκβιασμούς κι απειλές ζητούν την ανοχή μας.

Αυτά τα νέα μέτρα πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως όλο το φτωχό λαό. Το πετσόκομα του αφορολόγητου, που κατακτήσαμε με τον σκληρό αγώνα μας στα μπλόκα, οι νέες δραστικές μειώσεις στις συντάξεις κι όλα τα άλλα που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια της διαβόητης «αξιολόγησης», θ’ αυξήσουν κι άλλο την ανέχεια και τη φτώχεια στον αγροτικό κόσμο, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας στα χωριά.

 

Αγρότες – αγρότισσες

 

Όλοι στον αγώνα για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα σε επικίνδυνους και αιματηρούς σχεδιασμούς. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, στους φονιάδες των λαών. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δήθεν για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, σχεδιάζει την επέκταση των βάσεών του, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και την Αφρική, πληρώνει 4 δισ. ευρώ, (το 2% του ΑΕΠ), στο ΝΑΤΟ, όσο ακριβώς οι νέες αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με Ε.Ε και ΔΝΤ.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να  ματώνουμε για τα κέρδη των μονοπωλίων στην ειρήνη και στους πολέμους τους!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Όχι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Όχι στο εθνικιστικό μίσος. Απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής
  • Να κλείσουν οι ΝΑΤΟΪΚΕΣ και ξένες βάσεις.

 

Αγρότες – αγρότισσες

 

Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων την ΚΑΠ, την ΕΕ, το ΔΝΤ,  που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίους παραγωγούς. Ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Παλεύουμε για μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας που θα διασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στον μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο και καλύτερη ζωή στο χωριό, επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον ελληνικό λαό.

Δύναμη και προοπτική στην πάλη μας δίνει η κοινή μας δράση με τους εργατοϋπάλληλους και τα αλλα λαϊκά στρώματα. Ανοίγει το δρόμο για ανατροπή της πολιτικής και της ανάπτυξης που μας ξεκληρίζει.

 Κολίγοι στον 21ο αιώνα δεν θα γινουμε   .

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Πιο μαζικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της αντεπίθεσης!

 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Μετά από σύσκεψη που οργανώθηκε την Πέμπτη 20 Απρίλη στο ΕΚΤ και συμμετείχαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές, μέλη Δ.Σ. Συνδικάτων-Σωματείων,  εργαζόμενοι, όπου συζητήθηκε το πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον αγωνιστικό εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς, αποφασίστηκαν πολύμορφες παρεμβάσεις που προγραμματίζονται για τη βδομάδα δράσης από την Δευτέρα 24 έως  τις 30 Απρίλη.

 

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Την Τρίτη 25 Απρίλη, εργατικά σωματεία και εργαζόμενοι από Συνδικάτα και συλλόγους θα επισκεφθούν τους  πρόσφυγες της Πόλης μας όπου μαζί με το μήνυμα της Πρωτομαγιάς θα δώσουν και είδη πρώτης ανάγκης.

Την Πέμπτη 27 Απρίλη  & ώρα 7.00μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, το Συνδικάτο «Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά», τα σωματεία Λογιστών-Ιδιωτικών Υπαλλήλων & οι Εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, διοργανώνουν αντιπολεμική εκδήλωση με θέμα:

«Ο ρόλος του ΝΑΤΟ από την ίδρυσή του έως σήμερα»

(Θα περιλαμβάνει ομιλία- αφηγηματικό – ποιητικό αναλόγιο).

 

Την Παρασκευη  28 Απρίλη  & ώρα 1.00μ.μ.,   εξόρμηση όπου θα διακινηθεί  ανακοίνωση – κάλεσμα, «Ενάντια στον Πόλεμο και τους Εξοπλισμούς» , στην Πύλη του στρατοπέδου της ΣΜΥ.

 

Την Δευτέρα 1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ Κεντρική Πλατεία Τρικάλων και ώρα 10.00π.μ. καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.

Εκλεγμένοι Δ.Σ. Σωματείων –Συνδικάτων, συνδικαλιστές,  θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις – περιοδείες – συσκέψεις  σε:  σχολεία και σχολές, σε χώρους Υγείας,  εργασιακούς χώρους, δίνοντας τη μάχη ώστε το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς να γίνει κτήμα όσων περισσότερων εργαζομένων γίνεται.

Να αναδειχθεί η ανάγκη οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την προετοιμασία  Πανεργατικής Απεργιακής απάντησης στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και κουαρτέτο για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα-σωματεία στο Νομό μας, να τιμήσουν την Παγκόσμια Μέρα της Εργατικής Τάξης, την 1η Μάη, δυναμώνοντας τους αγώνες του σήμερα.

Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά !!!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ